Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALII REVOLTĂTOARE din ancheta privind decesele produse în incendiul de la Victor Babeș/ RAPORT

Inquam Photos - George Călin
Inquam Victor Babeș

Raportul de expertiză arată decesul uneia dintre pacientele din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” s-a produs în urma creșterii bruște a presiunii. Incidentul a avut loc în luna aprilie 2-21, când trei pacienți COVID-19 au murit în TIR-ul de terapie intensivă de la „Babeș”, scrie Mediafax.

Avocatul Adrian Cuculis a transmis, joi, raportul de expertiza final în cazul uneia dintre pacientele decedate în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș. „Moarte violentă dată de creșterea bruscă a presiunii. Un alt caz în care un muncitor simplu are de tras toată vina”, spune avocatul. Muncitorul ar fi fost trimis să verifice parametrii de funcționare, cu indicații date prin telefon. „Omul necalificat a explodat plămânii pacienților din tirul ATI, după care sistemul s-a închis automat pentru a nu face mai mult rău”, a spus avocatul Cuculis.

Trei pacienţi au murit în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”, iar alţi cinci pacienţi au fost transferaţi. Încă de la momentul incidentului, s-a spus că a existat o suprapresiune de oxigen, iar ventilatoarele au activat un sistem de autoprotecţie şi s-au oprit. În februarie, pacienţii din TIR-ul de ATI de la Marius Nasta, din Bucureşti, au fost evacuaţi, după ce a existat o suspiciune de incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.