Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii terifiante de la Spitalul Cărbunești: în plină criză sanitară, spitalul funcționa cu o stație de oxigen veche de peste 10 ani

IGSU
Spital, cărbunești, instalație oxigen

Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești are 10-12 ani vechime, a declarat vineri managerul unității, Constantin Târziu. Acesta a spus că a fost anunțat vineri dimineața de colegii săi că „s-a întrerupt alimentarea cu oxigen”, informează Mediafax.

„M-au sunat colegii că în secție s-a întrerupt alimentarea cu oxigen. Colegii care erau de serviciu în spital”, a spus Constantin Târziu.

Conform acestuia, instalația a fost verificată în urmă cu două luni, dar nu au fost găsite probleme.

„S-au făcut verificări acum două luni, în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital. Nu a fost depistat absolut nimic”, a adăugat managerul.

Acesta susține că în timpul verificărilor care se fac din 3 în 3 ore s-a depistat la un moment dat o concentație crescută de oxigen.

„La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentrație mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcțiune și poate că pacienții nu țin toți măștile la gură și se mai pierde oxigen”, a spus Târziu, care a precizat că stația are o vechime de 10-12 ani.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

Reprezentanții ministerului anunță că a început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

„Din primele informații, la unitate sanitară există două decese, se analizează circumstanțele acestora”, susține Ministerul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.