Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detaliu BOMBĂ din negocierile pentru comisarul european

cretu

Sau, cel puțin, așa au vrut liderii politici să lase impresia în țară. În realitate, situația nu a fost chiar atât de tensionată între cele două tabere. O dovedește o informație inedită dezvăluită de surse politice de la cel mai înalt nivel. Conform acestora, în timpul negocierilor, premierul Victor Ponta l-a sunat pe Sorin Frunzăverde (vicepreședinte PNL responsabil de relația cu PPE) și l-a rugat să „pună o vorbă bună” pentru Corina Crețu la PPE.

Pe 2 septembrie, Sorin Frunzăverde s-a aflat la Bruxelles, la întâlnirea Grupului 3 de lucru din cadrul PPE. Cu această ocazie, Frunzăverde a declarat că a vorbit cu liderii PPE pentru nominalizarea lui Dacian Cioloș. Însă fostul comisar pentru agricultură era deja căzut din grațiile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (PPE), după ce și-a manifestat disposibilitatea de a accepta o susținere din partea grupului socialiștilor.

Astfel, nu este exclus ca Frunzăverde să fi ascultat rugămintea lui Ponta și să fi făcut lobby pentru Corina Crețu. Scenariul este întărit și de declarațiile liderului PNL de după întâlnirile de la Bruxelles: „Pot să spun că atunci când ai un comisar în acest domeniu, al dezvoltării regionale, este de regulă un câştig pentru orice ţară. O cunosc pe Corina Creţu şi pot să pornesc de la premisa de nevinovăţie.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.