Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALIU EXPLOZIV ÎN DOSARUL COLECTIV - Ce spune judecătorul de caz despre intervenţia post incendiu

judecator justitie

Dosarul Colectiv s-a reluat, joi, când magistratul de caz a continuat audierea martorilor şi a părţilor vătămate din dosar, pe parcursul acestora intervenind pentru a explica faptul că în dosar nu se discută ce s-a întâmplat după incendiul efectiv, făcând referire la intervenţie, ci despre plaja de cauzalitate a incendiului.

Concret, în timpul audierilor, mama Ioanei Geambaşu, o tânără care a suferit 1 la sută arsuri dar a decedat la un timp după intervenţia autorităţilor, a susţinut că fiica sa a fost victima intervenţiei precare a celor trimişi să intervină.

Ruxandra Geambaşu a fost fermă în declaraţia ei şi a blamat în mod drastic pompierii şi paramedicii care au intervenit acuzând că fiica sa era un moment dat intubată pe jos pe o bordură, respectiv într-un mediu total neprielnic.

Femeia a menţionat din capul locului că este medic chirurg şi că nu mai profesează pentru că nu poate fi colegă cu persoane care nu au fost capabile să salveze viaţa fetei.

În acest context judecătorul a oprit-o pe femeie şi i-a explicat că aceste referiri nu au legătură cu acest dosar şi cu plaja acuzaţiilor din acest caz, despre felul intervenţiei din seara tragediei ocupându-se procurorii care au în lucru plângerea rudelor victimelor.

"Nu ne spuneţi asta aici. Nu are legătură cu ce judecăm noi. Ce spuneţi dumneavoastră are legătură cu ce se cercetează la parchet", a insistat magistratul în sala de judecată.

În altă ordine de idei, întrebaţi dacă intenţionează să ceară instanţei de judecată solicitarea videoclipului publicat recent la nivelul presei centrale, ce are drept temă intervenţia autorităţilor la colectiv, avocaţii celor judecaţi au spus pentru ŞTIRIPESURSE că la acest moment doar evaluează această posibilitate dar nu pot spune precis dacă vor face o astfel de cerere.

Unii dintre avocaţii părţilor spun pentru ŞTIRIPESURSE că filmarea respectivă nu are relevanţă în dosarul aflat în faza de judecată dar este relevant pentru cel în care anchetatorii fac deja cercetări privind neregulile intervenţiei autorităţilor.

Audierile în dosarul Colectiv se reiau în 31 octombrie pentru când vor fi citaţi 50 de martori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.