Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detensionarea Orientului Îndepărtat înregistrează progrese: Japonia renunță la exercițiile de evacuare a populației în caz de tiruri cu rachete nord-coreene

BBC
Coreea de Nord Japonia

Japonia şi-a încetat exerciţiile de evacuare a populaţiei în caz de tiruri cu rachete nord-coreene după summitul istoric între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a relatat presa niponă joi, preluată de AFP, informează Agerpres.

Guvernul nu a confirmat deocamdată aceste informaţii, dar autorităţile unei localităţi au declarat pentru AFP că suspendă, în baza unui ordin venit de la Tokyo, un exerciţiu prevăzut săptămâna viitoare.

Decizia intervine după summitul Trump-Kim, desfăşurat la 12 iunie în Singapore, la care cei doi lideri au semnat o declaraţie ce cheamă la denuclearizarea peninsulei coreene.

Oraşul Yaita din prefectura Tochigi, la nord de Tokyo, avea programată săptămâna viitoare o simulare de evacuare, la care urmau să participe 800 de locuitori, printre care 350 de elevi, a declarat pentru AFP un responsabil municipal, Yutaka Yanagida.

Vezi și: Serghei Lavrov și Antonio Guterres au discutat la Moscova despre acordul cu Iranul și denuclearizarea Peninsulei Coreene

Oraşul şi-a anulat însă toate pregătirile după ce a fost informat de guvern că 'toate antrenamentele trebuie amânate deocamdată din motivul unei schimbări de situaţie după summitul SUA-Coreea de Nord', a precizat el.

Contactat de AFP, un responsabil guvernamental a declarat că executivul îşi va anunţa vineri politica în privinţa exerciţiilor de evacuare legate de ameninţarea nord-coreeană.

În 2017, Coreea de Nord a tras două rachete care au survolat Japonia şi mai multe care au căzut în mare, în largul coastelor nipone.

În acest an, sute de locuitori din Tokyo s-au adăpostit în cadrul primului exerciţiu de acest fel în capitală.

Coreea de Nord a ameninţat în mod repetat Japonia, inclusiv, recent că va 'scufunda' sau că o va transforma în 'cenuşă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.