Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deținerile de Bitcoin ale companiilor publice au crescut în 2021

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Cantitatea de Bitcoin ( BTC ) deținută de corporațiile private a crescut semnificativ în 2021, bazându-se pe creșterile față de anul precedent.

Într-un tweet de luni , analistul Willy Woo a susținut că companiile publice care dețin „BTC semnificative au câștigat cotă de piață de la ETF-uri spot ca o modalitate de a accesa expunerea la BTC pe piețele publice de acțiuni”.

Acest lucru a fost mai vizibil de la conferința MicroStrategy „ Bitcoin for Corporations ” din 3 și 4 februarie 2021. Seminarul online și-a propus să explice considerentele juridice pentru firmele care doresc să integreze bitcoin în afacerile și rezervele lor, coonform cointelegraph.com

MicroStrategy a lui Michael Saylor este o firmă lider de business intelligence și este cunoscută pentru că este deosebit de optimistă în ceea ce privește BTC, deținând aproape 6 miliarde de dolari în active cripto .

Joi, firma lui Saylor a achiziționat încă 1.914 BTC în valoare de 94 de milioane de dolari. Compania a câștigat peste 2,1 miliarde de dolari în profit de la achiziția sa inițială de Bitcoin în august 2020.

Woo a făcut referire la un grafic cu deținerile BTC din fondurile tranzacționate la bursă (ETF) și trezoreriile companiilor publice disponibile pentru proprietate publică prin intermediul piețelor de acțiuni, pe baza datelor de trezorerie corporative crowdsourced.

ETF-urile spot dețin BTC, spre deosebire de futures, în care companiile achiziționează expunere prin contracte de pe piața futures Chicago Mercantile Exchange.

Datele arată că compania de administrare a activelor în monedă digitală Grayscale a câștigat cea mai mare cotă de piață printr-o alunecare de teren, la 645.199 BTC până la sfârșitul anului 2021. Aceasta a ocupat 71% din piața mai largă, deoarece deținerile tuturor ETF-urilor și corporațiilor spot au totalizat împreună 903.988 BTC, conform la diagramă.

MicroStrategy este cel mai mare investitor corporativ, deținând 124.391 BTC evaluați la aproximativ 5,8 miliarde de dolari, potrivit Bitcoin Treasuries. Pe locul al doilea, Tesla deține aproximativ 43.200 BTC în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari la prețurile actuale.

În 2020, valoarea BTC deținută de companiile publice a crescut cu 400% în 12 luni, până la 3,6 miliarde de dolari, după cum a raportat Cointelegraph.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.