Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deţinuţii din Sao Paolo vor confecţiona 320.000 măşti de protecţie, anunță guvernatorul Joao Doria

cugetliber.ro
inchisoare

Deţinuţii din statul brazilian Sao Paulo (sud-est) vor confecţiona 320.000 de măşti de protecţie împotriva noului tip de coronavirus, a anunţat marţi guvernatorul Joao Doria, informează AFP.

"Vom avea o producţie de 26.000 de măşti pe zi, respectând normele sanitare în vigoare, şi aceasta va costa guvernul 0,80 de reali (circa 0,15 euro) pe mască", a explicat guvernatorul în timpul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Atac la Guvernul Orban 2: De ce nu solicită echipamente medicale din stocul de urgență al Uniunii Europene? .

Confecţionarea măştilor ar urma să înceapă săptămâna aceasta, mobilizând 200 de deţinuţi din cinci închisori din acest stat cel mai bogat şi cel mai populat al Braziliei.

Sao Paulo este de asemenea cel mai mare focar de contaminare din Brazilia, cu 30 dintre cele 34 de decese recenzate şi aproape 40% dintre cele 1.891 de persoane infectate.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Pe măsură ce pandemia de coronavirus câştigă teren, Brazilia, la fel ca numeroase alte ţări ale lumii, este lovită de o penurie de măşti de protecţie şi de gel antibacterian.

Statul Sao Paulo a intrat oficial marţi în carantină, cu închiderea tuturor activităţilor comerciale neesenţiale, însă măsurile de izolare sunt mai puţin restrictive decât cele luate în Europa sau în Argentina vecină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.