Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Telekom şi-a îmbunătăţit estimările anuale după rezultatele peste aşteptări din trimestrul doi

telekom

Grupul german Deutsche Telekom şi-a îmbunătăţit joi estimările cu privire la rezultatele înregistrate în acest an, graţie performanţelor peste aşteptări ale diviziei americane T-Mobile şi creşterii afacerilor din Europa, transmite Reuters.

În prezent, Deutsche Telekom mizează pe un profit operaţional de 37 de miliarde de euro în 2022, în creştere faţă de un rezultat de 36,6 miliarde de euro cât estima anterior. Este pentru a doua oară în acest an când Deutsche Telekom decide să îşi îmbunătăţească estimările graţie performanţelor solide ale afacerilor sale, potrivit Agerpres.

În trimestrul al doilea, profitul operaţional realizat de Deutsche Telekom a crescut până la 9,9 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor. În aceeaşi perioadă, veniturile grupului german au crescut cu 5,9% până la 28,17 miliarde de euro.

Deutsche Telekom a precizat că a ajuns la 54,6 milioane utilizatori de servicii de telefonie mobilă în Germania şi 46,5 milioane în restul Europei.

Directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges, vrea să utilizeze sumele strânse din vânzarea participaţiei majoritare la divizia de turnuri GD Towers pentru a prelua controlul la divizia T-Mobile din SUA, care a devenit principalul motor de creştere al grupului german. T-Mobile, companie la care Deutsche Telekom are o participaţie de 48,4%, a ajuns la 110 milioane de clienţi şi în trimestrul al doilea a generat venituri de 18,6 miliarde de euro, aproximativ trei cincimi din veniturile înregistrate de întregul grup.

Grupul Deutsche Telekom este prezent pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.