Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Telekom va obţine acordul UE pentru preluarea activităţilor din Olanda ale operatorului Tele2 - surse

twitter.com
telecomunicatii economie

Deutsche Telekom va obţine acordul necondiţionat al UE pentru preluarea operaţiunilor din Olanda ale Tele2, au declarat luni surse apropiate situaţiei, informaţie care a dus la creşterea acţiunilor companiilor de profil, investitorii sperând în reglementări mai flexibile în spaţiul comunitar, transmite Reuters, conform news.ro.

Indicele european .SXKP al acţiunilor din sectorul telecom a crescut, iar titlurile Tele2 au urcat cu 9%, înregistrând cea mai bună evoluţie zilnică din ultimele patru luni. Acţiunile Deutsche Telekom au recuperat scăderea iniţială, avansând cu 1%.

Companiile din sectorul telecomunicaiilor au cerut de mult timp Comisiei Europene să aibă o atitudine mai deschisă faţă de fuziunile care au rolul să genereze venituri şi investiţii mai mari şi să ofere o capacitate mai bună de a concura cu rivalii din industria internetului.

Pesimismul a persistant, însă, după ce comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager a respins un plan al operatorilor Telia şi Telenor de a-şi fuziona afacerile din Danemarca, în 2015.

Un an mai târziu, Vestager a blocat planul CK Hutchison Holdings de a fuziona filiala britanică Three cu operatorul britanic O2 al Telefonica şi a mai cerut concesii mari pentru a aproba alte acorduri între operatorii de telefonie mobilă.

Comisia a început o investigaţie legată de oferta Deutsche Telekom acum cinci luni, îngrijorată că acordul prin care piaţa olandeză va fi redusă la trei operatori, de la patru, va afecta concurenţa şi va conduce la crelterea preţurilor pentru consumatori.

Deutsche Telekom a argumentat că operatorul nou format ar avea o cotă de piaţă de numai 25%, cu mult sub cea a liderului pieţei, KPN, şi ocupanta locului doi pe piaţă, VodafoneZiggo.

Ocupanta locului trei ar fi capabilă să concureze celelalte două companii în Olanda pe segmentul preţurilor pentru servicii fixe de broadband şi să lansese mai rapid servicii 5G.

Potrivit acordului, Tele2 ar primi 190 de milioane de euro în numerar şi o participaţie de 25% la T-Mobile NL, au explicat cele două companii la anunţarea acordului, în decembrie 2017.

Comisia Europeană, care urmează să ia o decizie referitoare la fuziune pe 30 noiembrie, şi Deutsche Telekom, au refuzat să comenteze.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.