Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devin Haney a reuşit să unifice titlurile mondiale la categoria uşoară, devenind al optulea boxer din istorie care reuşeşte această performanță

dazn.com
Devin Haney

Boxerul american Devin Haney a reuşit să unifice titlurile mondiale la categoria uşoară, după ce l-a învins la puncte, în unanimitate, pe australianul George Kambosos, în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă pe stadionul Docklands din Melbourne, în faţa a 41.129 de spectatori, informează Reuters, citat de Agerpres.

Haney, în vârstă de 23 de ani, deţinătorul centurii cu diamante a versiunii WBC, a obţinut cu această ocazie a 28-a victorie în tot atâtea meciuri disputate ca profesionist.

El l-a deposedat pe Kambosos de titlurile WBA, IBF şi WBO, fiind primul pugilist care reuneşte să deţină toate cele patru titluri mondiale, de la debutul erei cu patru centuri (în 2004).

Înaintea lui Haney, un singur boxer, compatriotul său Pernell Whitaker, a mai reuşit să devină campion necontestat la categoria uşoară, în 1992.

George Kambosos (28 ani), a suferit cu această ocazie prima înfrângere în 21 de meciuri, de la debutul său în ringul profesionist, în 2013. Boxerul de la antipozi a devenit campion mondial în noiembrie 2021, când l-a învins surprinzător pe americanul Teofimo Lopez.

Graţie victoriei de la Melbourne, Devine Haney a devenit al optulea boxer din istorie care reuşeşte să unfice centurile la o categorie din boxul profesionist. Ceilalţi şapte sunt Bernard Hopkins (mijlocie), Jermain Taylor (mijlocie), Terence Crawford (super-uşoară), Oleksandr Usik (mijlocie), Josh Taylor (super-uşoară), Saul Alvarez (super-uşoară) şi Jermell Charlo (super-welter).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.