Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devine un obicei: Greta Thunberg a fost reținută iar de poliție, în timpul unui protest

cnbc
greta thunberg arestata

Poliția norvegiană a reținut-o miercuri pe Greta Thunberg, militantă pentru protecția mediului, în timpul unei demonstrații la Oslo, îndepărtând-o pe aceasta și pe alți activiști din fața Ministerului de Finanțe. Ulterior, Thunberg a fost eliberată, potrivit Reuters.

Greta Tunberg a mai fost reținută de Poliție și în Germania

Protestatarii cer îndepărtarea turbinelor eoliene de pe pășunile pentru reni de pe teritoriul populației Sami din centrul Norvegiei. Ei susțin că tranziția către energia verde nu ar trebui să se facă în detrimentul drepturilor unor grupuri minoritare. Păstorii de reni se plâng că aspectul și sunetul mașinilor eoliene gigantice le sperie animalele și le tulbură tradițiile străvechi.

În ultimele zile activiștii de mediu au blocat accesul la unele clădiri guvernamentale din Oslo, provocând o criză politică și determinându-l pe ministrul Energiei, Terje Aasland, să anuleze o vizită oficială în Marea Britanie.

Thunberg, care ținea în mână un steag sami, a fost ridicată polițiști, în timp ce sute de manifestanți scandau sloganuri. Thunberg a fost eliberată ulterior, împreună cu alți activiști care fuseseră reținuți.

Curtea Supremă a Norvegiei a decis în 2021 că două parcuri eoliene de la Fosen au încălcat drepturile populației Sami în conformitate cu convențiile internaționale. Totuși, turbinele au rămas în funcțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.