Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devoalarea unei preluări ostile. Marian Vanghelie: `Blue Air este controlată de niște oameni aflați în spatele domnilor Ponta și Ghiță`

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

În urmă cu două săptămâni, în emisiunea “Controverse” de la B1 TV, fostul edil al sectorului  5, Marian Vanghelie, a făcut o serie de afirmații explozive despre cele întâmplate pe scena politicii românești a ultimilor ani, despre tenebrele acesteia, despre serviciile secrete și, mai ales, despre cum au fost distruse și apoi preluate business-uri românești de mare succes.

DNA atacă decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea. Procurorii vor o pedeapsă mai mare pentru liderul PSD

“Dom’le, și Nelu Iordache a fost arestat tot de Ponta. La cerința domnului Ponta. A încercat să orchestreze un scandal între firma domnului Iordache și o firmă spaniolă care era susținută la vremea respectivă de președintele Comisiei Europene, Barroso. Nelu Iordache datora niște bani acestei firme spaniole și Barroso l-a rugat pe Ponta să-l ajute să își încaseze banii. Ponta s-a folosit de acest fapt. A făcut toate demersurile către DNA și către SRI ca să-l aresteze pe Iordache și să-i ia firma Blue Air. Din informațiile mele, acum firma Blue Air este controlată de niște oameni aflați în spatele domnilor Ponta și Ghiță. Era o practică să vâneze business-urile ce erau foarte bune. Sub eticheta de luptă anticorupție ei își făceau toate mendrele”, a susținut fostul primar Marian Vanghelie despre modalitatea stranie în care compania aviatică Blue Air și-a schimbat aproape peste noapte acționariatul.

Povestea începe în iarna anului 2012, la doar șase luni de la preluarea puterii guvernamentale de către Victor Ponta, aflat alături de Crin Antonescu la conducerea blocului politic USL. Mai exact, în dimineața zilei de 2 decembrie 2012, la sediul grupului de firme deținut și condus de Nelu Iordache au descins procurorii DNA, însoțiți de ofițerii judiciari care au purces la un simulacru de percheziție în urma căreia au fost confiscați de-a valma metri cubi de documente.

Trebuie menționat că în anturajul apropiat omului de afaceri era de notorietate faptul că, prin persoane terțe, fusese avertizat că urmează să fie arestat, iar compania Blue Air, “perla coroanei”, să îi fie luată. S-a vorbit la acel moment și ulterior în spațiul public de un simulacru de percheziție- în fapt, o preluare cu forța a documentelor aparținând tuturor firmelor lui Iordache, nu doar societății Blue Air-  percheziție care a durat mai bine de 12 ore, undeva în jurul orelor 22, acesta a fost reținut, atenție! cu mult timp ÎNAINTE ca percheziția să se fi terminat și procurorii DNA și ofiterii de Judiciar să finalizeze ridicarea documentelor de la sediul grupului de firme. Din acel moment, se spune... ar fi început preluarea ostilă și în forță a Blue Air, cel mai mare și cel mai de succes operator aerian privat din România la acea oră.

Revenind însă la dezvalurile explozive făcute de Marian Vanghelie, acum, la șase ani distanță de acel moment, trebuie subliniat că într-adevăr era de notorietate atât în mediul de business, cât mai ales în cel politic, ostilitatea declarată pe care Victor Ponta și apropiații săi o aveau față de Nelu Iordache. De altfel, Ponta s-ar fi exprimat în mai multe rânduri că “dacă ajungem la putere îl termin pe Iordache și pe ăia toți cu care a făcut bani”, susțin surse apropiate omului de afaceri.

Ceea ce povestește Vanghelie legat de “orchestrarea unui scandal între firma domnului Iordache și o firmă spaniolă (n.r.- o firmă portugheză, Monteadriano) care era susținută la vremea respectivă de președintele Comisiei Europene, Barroso. Nelu Iordache datora niște bani acestei firme spaniole și Barroso l-a rugat pe Ponta să-l ajute să își încaseze banii. Ponta s-a folosit de acest fapt. A făcut toate demersurile către DNA și către SRI ca să-l aresteze pe Iordache și să-i ia firma Blue Air”, este într-o mare măsură adevarat. Câteva detalii într-un material viitor.

De remarcat că fosta procuroare DNA Mihaela Iorga Moraru a fost cea care a pus în mișcare acțiunea penală împotriva afaceristului Nelu Iordache, pe care l-a reținut, a cerut instanței, și a și obținut, arestarea preventivă a patronului Romstrade pentru o pretinsă fraudare de fonduri europene în legătură cu finanțarea lucrărilor de construcție de la autostrada Nădlac – Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.