Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezacord în coaliție pe legile justiției: numirea procurorilor, unul din subiectele disputate

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
coalitie orban citu barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că a solicitat la nivelul coaliţiei accelerarea activităţii în grupul de lucru care pregăteşte legile justiţiei, exprimându-şi speranţa ca peste aproximativ o săptămână să fie agreată o formă care să fie prezentată în Parlament.

"Am solicitat în cadrul coaliţiei accelerarea activităţii în grupul de lucru care pregăteşte legile justiţiei, pentru a fi aduse în Parlament, sperăm noi, în câteva săptămâni şi a intra în dezbaterea atât de necesară, pentru a face paşii necesari în adoptarea noilor legi ale justiţiei, care sunt una dintre necesităţile pentru a avea perspectiva ridicării MCV spre finalul anului. (...) Nu aş spune că e vorba de un blocaj. Sunt câteva aspecte legate de numirile procurorilor, de numirile celor din CSM şi acestea vor fi agreate. Noi sperăm ca într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, grupul de lucru să finalizeze, să identifice acele puncte unde sunt poziţii diferite şi să agreăm în coaliţie forma cu care vom veni în Parlament", a arătat Barna, într-o declaraţie acordată presei, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

El a menţionat că a fost abordat şi subiectul pensiilor speciale, urmând să fie prezentate măsuri pentru eliminarea discrepanţelor.

"S-a convenit la nivelul coaliţiei ca acest grup de lucru care a fost deja format şi lucrează de o perioadă să abordeze toate categoriile de pensii de serviciu şi pensii speciale şi în funcţie de cadrul legal existent să vină cu măsuri specifice pentru a elimina acele discrepanţe revoltătoare care există în momentul de faţă pe anumite categorii", a precizat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.