Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enervați de sunetul lor, românii își dezactivează mesajele RO-ALERT: îndemn de la autorități

Ro alert

Consiliul Judeţean Harghita lansează o campanie de conştientizare şi de informare a cetăţenilor în legătură cu modul în care trebuie să procedeze atunci când sesizează prezenţa unui urs, oamenii fiind îndemnaţi, printre altele, să nu dezactiveze alertele RO-ALERT şi să evite zonele în care este anunţată prezenţa urşilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliului Judeţean, este necesară o atenţie sporită din partea locuitorilor şi turiştilor, întrucât a început sezonul festivalurilor şi au loc diverse evenimente în aer liber.

Oamenilor li se recomandă ca atunci când sesizează prezenţa unui urs să sune la numărul de urgenţă 112, să nu se apropie de animal, să nu îl hrănească, să nu încerce să-l fotografieze sau filmeze şi să părăsească imediat zona.

Totodată, cetăţenii sunt îndemnaţi să nu dezactiveze alertele RO-ALERT de pe telefon, să nu se deplaseze spre locul unde a fost emis mesajul RO-ALERT, să circule în grupuri şi să rămână în locurile amenajate pentru evenimentele la care participă, informează Agerpres.

În comunicat se mai precizează că "cele mai multe conflicte sunt legate de femelele urs", un alt îndemn al campaniei fiind acela ca "turiştii şi locuitorii să nu încerce să se împrietenească cu ursul".

Vezi și: Mesaj RO-Alert - Un urs a apărut la un ştrand din Topliţa

"Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a subliniat că, în multe cazuri, oamenii sunt conştienţi de ceea ce ar trebui şi ce nu ar trebui să facă atunci când sesizează prezenţa unui urs, dar cumva uită de acest lucru. Din acest motiv, consideră că este important să se desfăşoare campanii de sensibilizare şi informare", se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.