Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZAMĂGITOR Cum și-a jignit Simona Halep echipa: Cuvintele care spun totul despre româncă - VIDEO

Simona Halep are nevoie de o singură victorie pentru a redeveni lider mondial şi pentru a începe sezonul favorit, de zgură, de pe locul 1 WTA. Şi-a egalat deja cea mai bună performanţă a carierei la Miami.

Cu un singur set cedat, în partida a doua, cu Polona Hercog, se poate spune că ediţia 2019 a turneului de la Miami este una bună pentru Simona. Este însă doar partea plină a paharului. Partea cealaltă lasă să se vadă o evoluţie cu turbulenţe pentru sportiva aflată la săptămână cu numărul 270 în Top 10 WTA.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Fluctuaţiile din joc nu s-au văzut dramatic în scorul final: diferenţa netă de valoare a mascat căderile, scrie mediafax.ro.

Simona Halep nu a avut doar un meci greu la Miami, cu Hercog. Partida în care au apărut problemele la genunchi, în faţa unei adversare care timp de două seturi a livrat probabil cel mai bun şi mai îndrăzneţ tenis al carierei, s-a încheiat destul de clar în favoarea Simonei, cu 6-2. În duelul cu Venus Williams, Simona a arătat cel mai bine, mai montată, însă chiar şi cu un match-up net favorabil şi extra-motivaţie în faţa unei sportive cu palmares impresionant, tot s-au putut vedea câteva momente de derivă.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

În sferturi, cu Qiang Wang, Simona Halep nu a reuşit nici pe departe să câştige pe cât de clar ar fi trebuit să o facă prin prisma diferenţei evidente din jocul de pe linia de fund a terenului. Primul set, închis abia după 44 de minute, cu două break-uri trecute în contul asiaticei, a arătat fisuri. În setul doi, a fost o prăbuşire, românca s-a inflamat de la o scânteie şi şi-a compromis practic manşa, intrând în zona de auto-sabotare care îl inflama la culme pe Darren Cahill, românca ducându-se singură aproape de starea de non-combat. La final de meci, Simona a recunoscut ceea ce a fost evident şi privitorilor: "m-am grăbit, m-am panicat. Apoi m-am calmat". La fel de adevărat este şi că doar o la fel de inexplicabilă şi imprevizibilă cădere a lui Wang i-a permis Simonei să treacă linia de finiş de la 1-5, la 7-5, fără set pierdut, în ciuda unei ridicări de nivel evidente în final de manşă, cădere care însă ar fi putut fi mult mai aspru pedepsită.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

34 de greşeli neforţate pot însemna până la 8 game-uri şi jumătate făcute cadou - un lux periculos pentru o sportivă de top a cărei armă principală o reprezeintă chiar constanţa. Din fericire, Simona a avut una dintre cele mai bune rate de conversie a mingilor de break pe 2019 (88%, doar cu Vondrousova - la Indian Wells având procentaj de conversie de 100%, 5 din 5).

Miami drama, cu bis

La doi ani distanţă, Simona Halep pare a se fi întors la aceleaşi probleme care erau să o coste, în primăvara lui 2017, colaborarea cu Darren Cahill. Atunci, după ce Simona s-a lamentat non-stop în timpul duelului cu Konta, a refuzat orice fel de dialog, a renunţat să mai creadă în şansa sa şi îşi apostrofa antrenorul că dă din cap după ce ea greşea execuţii, australianul o anunţa că întrerupe unilateral colaborarea. Cahill avea ulterior să declare că s-a simţit obligat să facă asta, pentru binele Simonei, anticipând că doar un şoc o poate trezi şi readuce pe drumul cel bun.

Citește și: Liderii PSD-ALDE au făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla cu facturile la gaze

La Miami 2019, microfoanele şi camerele de luat vederi au surprins momentul în care Simona a strigat spre lojă - "lasă-mă!". După un prim break câştigat în start de set doi, Simona a luat foc din nimic şi a pus totul pe pilot automat la viteza a cincea. Daniel Dobre a părăsit, pentru un schimb de terenuri loja sa, după un schimb de replici tăios cu Simona.

Simona Halep: Când greşesc sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi!

Daniel Dobre: Am înţeles.

Simona Halep: Şi când am nevoie, să fie un pic mai energici băieţii ăia doi, acolo.

Citește și: Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la adresa PSD: ‘Îi rog pe toți cei care nu cred că România trebuie să fie un rai al infractorilor să voteze’

Daniel Dobre: Ai avut un plan foarte bun şi îţi iese perfect cu schimbarea: minge mai înaltă - minge iute. Când ajungi departe, toate ai încercat să le dai prea drepte. Ea n-a făcut pasul înainte la voleu deocamdată. Şi atunci, poţi să le mai dai pe alea înalte, când e departe. Atâta tot, în rest ai jucat foarte bine. Acceptă lupta, ţi-au ieşit mingi frumoase. Când ai posibilitatea, intră în teren. Deci, aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie. O ai şi joci bine.

Dialogul acesta a semănat mult cu muştruluiala aplicată lui Victor Ioniţă, în 2015. Primul episod s-a consumat în timpul finalei de la Indian Wells cu Jelena Jankovic. În setul decisiv, la 2-1, Halep l-a întâmpinat ironic pe Ioniţă: "Asta vrei tu să fac eu? Mişto... Şi eu vreau să mă încurajaţi mai tare şi să ţipaţi pe acolo. Aştia de ţipă sunt doar ai ei. E greu, dar mă rog, e ok.. E în regulă", a 'pliciuit' Simona. La turneul următor, la Miami, Simona îşi focaliza din nou tirul asupra lui Ioniţă în timpul unui meci cu Flavia Pennetta: “Bate din palmele alea, nu sta degeaba!”.

Citește și: Ludovic Orban a fost chemat de urgență la Cotroceni! Care a fost motivul

Cel mai tensionat moment al scurtei colaborări cu Daniel Dobre, consumat miercuri, în timpul duelului cu Wang, a relevat o Simona care, din nou, simte parcă nevoia unui vibe pozitiv. Poate fi eterna comparaţia nearticulată cu Darren Cahill, pe care Halep l-a transformat într-o definiţie a elementului pozitiv şi a pozitivităţii, antitetiză la propriul negativism.

Certitudinea: primul on-court-coaching de miercuri a fost radical diferit faţă de ceea ce s-a văzut în meciul cu Hercog, când românca a iniţiat un dialog serios legat de poziţionarea în teren cu Daniel Dobre şi a sorbit fiecare cuvânt al antrenorului.

Citește și: Atenție! Ministerul Finanțelor ar vrea să amâne cu câteva luni termenul până la care toate ONG-urile din România sunt obligate, prin lege, să se înscrie într-un nou registru la ANAF .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.