Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Bilanțul încă provizoriu al cutremurului de 6,9 grade pe scara Richter a ajuns la 347 de morți: Unii au murit în timp ce se rugau, în moschee

Cel puțin 347 de persoane au murit și peste 1.400 au fost rănite în urma cutremurului de 6.9 grade pe scara Richter produs în insula Lombok din Indonezia, au transmis autoritățile, relatează CNN.

Majoritatea persoanelor au murit în Kayangan, în partea de nord a insulei, relatează presa de stat, citând autoritățile, scrie mediafax.ro.

Citește și: Parcare cu acces la metrou! Ce beneficii au șoferii

Peste 165.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenției de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia.

Peste 200.000 de persoane locuiesc în partea nordică a insulei Lombok. Marți, Guvernul indonezian a transmis că aproximativ 20.000 de persoane au solicitat asistență în urma seismului, care a distrus peste 80% dintre clădirile din zonă.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Legea care lovește în mai mulți români a fost promulgată

Printre clădirile distruse de cutremur se numără și o moschee în care mai mulți localnici se aflau la rugăciuni.

„Suntem îngrijorați că salvatorii nu pot ajunge la cei care au nevoie de ajutor din cauza dărâmăturilor și a alunecărilor de teren”, a declarat Husni Husni, reprezentant al Crucii Roșii din Indonezia.

Citește și: Gabriela Firea scoate „armele” din dotare! Pe cine dă în judecată și de ce

„Multe persoane și-au părăsit locuințele și au plecat în zona de munte din cauza alertei de tsunami”, a adăugat acesta.

Echipele de salvare și-au intensificat căutările în zona devastată în speranța găsirii mai multor supraviețuitori rămași blocați sub dărâmături.

Citește și: Alexia Eram o copiază pe Inna! Cât au dat cele două pe un costum de baie

Districtele Lombok de Nord, Lombok de Est și Mataram au fost cele mai serios afectate, cele mai multe victime decedând în urma prăbușirii unor clădiri.

Aproape 5.000 de turiști, inclusiv mai mulți străini, au fost evacuați din insulele Gili, aflate în apropierea insulei Lombok.

Citește și: Surpriză! Cât încasează lunar polițista care i-a numit „pulifrici” pe cei care îi plătesc salariul

Magnitudinea seismului a fost revizuită de Institutul American de Geofizică (USGS), de la 7 grade la 6,9 grade. Acesta s-a produs la ora locală 18:45 (13:45, ora României), la o adâncime de 10 kilometri.

Agenția Indoneziană pentru Meteorologie, Climatologie și Geofizică (BMKG) a anunțat că după cutremurul de duminică au fost înregistrate peste 120 de replici, inclusiv câteva de peste 5 grade pe scara Richter.

Citește și: Mii de tineri au inima cât un purice! Ministrul Apărării tranșează subiectul reluării stagiului militar obligatoriu! Planul de întărire a Armatei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.