Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru după dezastru în Japonia: Taifunul Hagibis a purtat într-un râu din Japonia, saci cu deșeuri radioactive de la Fukushima

Taifunul Hagibis

Inundaţiile provocate de puternicul taifun Hagibis, care a afectat Japonia weekendul trecut, au deplasat mai mulţi saci cu reziduuri radioactive strânse în timpul lucrărilor de decontaminare după accidentul nuclear de la Fukushima şi i-a dus într-un râu din apropiere, informează luni ziarul nipon Asahi, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Sacii deplasaţi de ape, al căror număr nu a fost precizat, făceau parte dintre cele 2.667 pungi cu iarbă, crengi şi alte materii radioactive colectate după decontaminarea terenurilor de cultură aflate în apropierea centralei nucleare. Sacii au fost depozitaţi într-un complex din districtul Miyakojimachi din oraşul Tamura (nord-estul ţării).

Complexul a fost inundat sâmbătă de ploile torenţiale provocate de taifun, iar apa a târât câţiva saci într-un râu aflat la 100 de metri distanţă, potrivit autorităţilor locale, citate de ziarul japonez.

Citește și: Viorica Dăncilă și-a prezentat cele 10 obiective asumate, dacă ajunge la Cotroceni: Voi fi un președinte implicat al românilor de pretutindeni

Un responsabil local a primit un apel telefonic de la o firmă de inginerie civilă din apropiere, anunţând că au fost recuperaţi şase saci.

Fiecare dintre aceşti saci conţine un metru cub de reziduuri. Potrivit surselor consultate, nu fusese instalată nicio protecţie împotriva ploilor sau a vânturilor generate de taifun.

Autorităţile nipone au declarat că se vor consulta cu Ministerul Mediului pentru a determina posibilele efecte asupra mediului înconjurător.

Lucrările de decontaminare realizate în jurul centralei de la Fukushima au inclus şi strângerea unor bucăţi de pământ, crengi, frunze şi plante, contaminate cu substanţe radioactive eliberate după accidentul nuclear din martie 2011.

Resturile au fost strânse în saci, care au fost depozitaţi în mai multe zone aflate în districtele învecinate centralei de la Fukushima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.