Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în Filipine: Taifunul Nock-Ten a făcut PRĂPĂD / FOTO & VIDEO

reuters.com
taifun filipine

Cel puţin şase persoane au murit şi 18 sunt date dispărute în Filipine, după trecerea puternicului taifun Nock-Ten, care a perturbat în mare măsură sărbătorile de Crăciun, a anunţat marţi guvernul, potrivit agerpres.ro.

Furtuna, neobişnuită pentru acest sezon, a lovit arhipelagul duminică, făcând ravagii în calea sa, ocolind în cele din urmă capitala Manila, relatează France Presse. 

Un feribot, MV-Atlantic Starlight, s-a scufundat în provincia Batangas, la sud de Manila, accidentul soldându-se cu un mort şi 18 dispăruţi, conform gărzilor de coastă. Alte cinci persoane au pierit în inundaţii sau din cauza căderilor de obiecte provocate de vântul puternic.

Mai multe state americane, PARALIZATE: O furtună de zăpadă a făcut RAVAGII / VIDEO


Taifunul, care este numit după o pasăre din Laos, a fost însoţit de vânturi de până la 235 km/h, potrivit agenţiei meteorologice din Filipine. 

Multe provincii erau marţi private de curent electric. 

Mai mult de 429.000 de persoane au fost evacuate din casele lor ca măsură de precauţie, iar 330 de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate, au declarat luni autorităţile. 

"Multe case au fost avariate de vânturi. Infrastructuri, precum şcoli şi spitale, au fost de asemenea afectate. Încă aşteptăm să aflăm numărul caselor distruse, amploarea pagubelor", a declarat presei Mina Marasigan, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de gestionare a dezastrelor.

Unde a dispărut mogulul Sebastian Ghiţă: Anchetatorii, pe urmele afaceristului


Autorităţile s-au temut iniţial că taifunul va lovi şi capitala şi împrejurimile acesteia, unde trăiesc 13 milioane de oameni. Dar furtuna şi-a pierdut din intensitate şi a cruţat Manila, continuându-şi marţi dimineaţa cursa spre Marea Chinei de Sud. 

În mod normal, milioane de filipinezi călătoresc în fiecare an în interiorul ţării pentru a-şi petrece sărbătorile în familie. Se întâmplă rar ca festivităţile de sfârşit de an să fie perturbate de furtuni, deoarece acestea lovesc în general arhipelagul între iunie şi octombrie. 

Oamenii de ştiinţă estimează că virulenţa furtunilor din ultimii ani se datorează schimbărilor climatice. 

În noiembrie 2013, 7.350 de oameni au fost ucişi sau au dispărut în timpul trecerii super-taifunului Haiyan, aminteşte AFP.

content-image

Sursa foto: REUTERS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.