Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în România: Acoperirea vaccinală a scăzut ALARMANT, sub limita OMS

vaccin

Acoperirea vaccinală în România s-a redus ”dramatic” de la an la an, situându-se sub sub limita de 95 la sută recomandată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării, Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis un ”mesaj de susţinere fermă a vaccinării”, iar Sorina Pintea afirmă că ”Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate”.

Potrivit MS, în contextul în care în România ”rata de vaccinare a scăzut dramatic în ultimii ani” instituţia doreşte să transmită un ”mesaj de susţinere fermă a vaccinării”, în Săptămâna Europeană a Vaccinării.

Citește și: Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

“Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor noştri. Decizia părinţilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie să fie luată în urma informării, în mod responsabil. Să nu uităm că prin vaccinare au fost eradicate multe boli şi datorită vaccinurilor astăzi nu mai avem poliomielită sau alte afecţiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii. Cred că nu s-au făcut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge părinţii să se informeze despre beneficiile vaccinării. Până la apariţia unui cadru legal, intenţionăm să demarăm campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeola şi populaţie vulnerabilă”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicatul de presă.

Potrivit MS, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până săptămâna trecută este 12 368, din care 49 de decese.

Citește și: EXCLUSIV! Surpriză de proporții! Cine va fi șeful comisiei speciale care va modifica legea SRI! Nu este Gabriel Vlase

”În prezent, la nivel naţional, se înregistrează o scădere dramatică a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse în cadrul Calendarului Naţional de Vaccinare, care se situează sub limita de 95 % recomandată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Astfel, vaccinarea în România a scăzut constant de la an la an la toate vaccinurile incluse în Programul Naţional de Vaccinare” au transmis reprezentanţii ministerului.

Potrivit acestora, la nivelul anului 2016, pentru copiii în vârstă de 18 luni, acoperirea vaccinală la nivel naţional s-a situat între 68,1% şi 95,4%.

Citește și: Ochii și urechile lui Liviu Dragnea! Detalii incendiare despre “supervizorul” Vioricăi Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.