Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în Rusia: Coronavirusul a ajuns în Moscova

Moscova

Autorităţile ruse au confirmat luni primul caz de coronavirus la Moscova, la un bărbat care s-a întors dintr-o călătorie în Italia, informează France Presse.

Singurele cazuri confirmate până acum în Rusia erau doi chinezi, care au fost declaraţi de atunci vindecaţi, şi trei ruşi contaminaţi pe pachebotul Diamond Princess şi repatriaţi în ţara lor, dar nu în capitală, informează agerpres.ro.

Citește și: După ce au golit rafturile, speriați de coronavirus, românii vor să dea marfa înapoi

Potrivit Centrului operaţional rus de luptă împotriva coronavirusului, tânărul s-a întors din Italia pe 23 februarie când deja se simţea rău. El s-a prezentat autorităţilor medicale în data de 27, dar confirmarea că este purtător al virusului nu a ajuns decât luni. Simptomele sale nu sunt severe, adaugă comunicatul centrului.

Virusul Covid-19 originar din China a ucis peste 3.000 de persoane în întreaga lume, un prag depăşit luni dimineaţă. Peste 90.000 de cazuri au fost înregistrate în întreaga lume.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Rusia a luat mai multe măsuri draconice faţă de China, interzicând în special accesul chinezilor pe teritoriul său şi închizând cei circa 4.250 km de frontieră comună.

Săptămâna trecută, intrarea pe teritoriul rus a fost interzisă iranienilor şi au fost impuse restricţii severe sud-coreenilor, două ţări cu focare acute de contaminare.

Citește și: Orban lansează acuze către PSD: ‘Respingerea OUG 1/2020 în Parlament înseamnă aruncarea în aer a bugetului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.