Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în SUA: Aproape 51.000 de decese, peste 903.000 de persoane infectate

Twitter
coronavirus SUA

Statele Unite ale Americii au înregistrat vineri 50.952 de decese provocate de epidemia de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ al deceselor înregistrat până acum la nivel global, a anunţat Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP şi Reuters.

Pe teritoriul SUA au fost raportate 903.202 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. De miercuri până joi seara au fost înregistrate 3.176 de decese provocate de COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Numărul real al cazurilor de infectare este considerat a fi mai mare, oficiali din domeniul sănătăţii avertizând că lipsa de personal medical instruit şi materiale a limitat capacitatea de testare, relatează Reuters.

Numărul deceselor este probabil, de asemenea, mai mare deoarece majoritatea statelor înregistrează doar victimele din spitale şi căminele de bătrâni, şi nu şi pe cele care au decedat în locuinţe. Circa 40% dintre decese s-au produs în statul New York, epicentrul focarului de COVID-19 din SUA, urmat de New Jersey, Michigan şi Massachusetts.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

La nivel global, epidemia de coronavirus s-a soldat cu peste 194.000 de decese de la apariţia bolii în China la sfârşitul anului trecut. Statele Unite, cu a treia cea mai numeroasă populaţie a lumii, au înregistrat de două ori mai multe decese decât următoarele cele mai afectate state de COVID-19 - Italia, Spania şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.