Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în tenis: Raportul comandat de ATP și WTA confirmă blaturile, după ce BBC a anunțat că 16 jucători din top 50 truchează meciuri

antena3.ro
tenis

Tenisul are probleme semnificative de integritate, în special la nivel inferior şi mijlociu, cauzate de creşterea numărului pariurilor online, se arată într-un raport preliminar al Independent Review of Integrity, dat publicităţii miercuri, informează Reuters.

Conform raportului întocmit după o anchetă care a durat doi ani, nu s-a descoperit corupţie extinsă la nivel global, la cel mai înalt nivel al tenisului, deşi şi acolo “există ceva probleme”, scrie news.ro.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată

Raportul a fost comandat de ATP, WTA, ITF şi Grand Slam Board,în 2016, după ce BBC şi BuzzFeed News au scris că 16 jucători din top 50 sunt suspectaţi de Tennis Integrity Unit că au trucat meciuri.

În raport se recomandă monitorizarea mai atentă a tenisului de nivel inferior şi mijlociu, unde ar exista în prezent un “tsunami” de probleme.

Citește și: Rareș Bogdan, atac furibund la adresa PSD: “Nenorociții ăştia din PSD…”

“Problemele de integritate sunt cu atât mai mari cu cât premiile sunt cele mai mici în raport cu costurile, perspectivele de avansare, interesul public şi resursele financiare”, se menţionează în raportul comisiei independente.

Mulţi sportivi care concurează la nivel inferior în tenis au probleme în a acoperi costurile de participare la competiţii, ceea ce face pariurile pe meciuri mai atractive pentru jucători, mulţi recunoscând chiar că ştiu de cazuri de trucare a meciurilor.

Citește și: O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei: Ratele EXPLODEAZĂ – Teodorovici anunță măsuri

Din 3.200 de sportivi cu care s-a discutat, 16 la sută au afirmat că ştiu de jucători care pariază pe meciuri, 11 la sută au spus că ştiu că se oferă informaţii din interior, iar 14,5 ştiu de cazuri de meciuri trucate. 35 la sută au afirmat că ştiu de mai multe tipuri de încălcări de regulamente.

Nu există o soluţie simplă, dar trebuie să se limiteze piaţa pariurilor şi să se îmbunătăţească sistemele de prevenire a cazurilor de încălcare a integrităţii, de detectare şi sancţionare a acestor cazuri, se mai arată în raport.

Citește și: Iubitul Monicăi Gabor își extinde afacerile: Ce a lansat Mr. Pink în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.