Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în urma unei EXPLOZII: Cel puțin 130 de morți

Peste 100 de civili au fost ucişi într-o puternică explozie produsă miercuri într-un cartier rezidenţial din Mosul, în nordul Irakului, transmite joi DPA, citând un comandant militar şi o asociaţie de activişti.

Conform lui Mohammed al-Jabouri, comandant în campania irakiană de recucerire a oraşului Mosul din mâinile Statului Islamic, au fost găsite 108 cadavre, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Informaţia cu privire la explozie, despre care se crede că a avut loc miercuri, a apărut abia joi.

Potrivit lui Al-Jabouri, explozia s-a produs în zona al-Jadida, aproape de partea vestică a oraşului, la origine aflându-se mine amplasate de jihadiştii Statului Islamic.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Platforma de activism independentă Mosul Eye a indicat un bilanţ de 130 de victime, printre care femei şi copii, rezultat în urma unei duble explozii. În acea zonă au tras cu rachete şi forţele poliţiei federale irakiene, a precizat aceeaşi sursă.

Oraşul Mosul, al doilea ca mărime din Irak, este principalul fief al Statului Islamic în această ţară.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Din 19 februarie, armata irakiană înaintează dinspre sudul oraşului, reuşind să cucerească mai multe cartiere din mâinile Statului Islamic.

Această înaintare constituie faza a doua a operaţiunii lansate la 17 octombrie 2016 de către forţele irakiene sprijinite de coaliţia internaţională sub comandament american.

Citește și: După ATENTATUL de la Londra, 5 tineri au fost arestați la Ploiești pentru un ATAC ARMAT cu un pistol de jucărie: Spuneau că sunt TERORIȘTI / VIDEO

Obiectul este preluarea în totalitate a controlului asupra oraşului Mosul, cucerit în iunie 2014 de organizaţia ultraradicală sunnită în cursul unei ofensive-fulger care i-a permis să se instaleze în zone vaste din teritoriul irakian la vest şi nord de Bagdad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.