Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru pentru Administrația Biden: 7 din 10 americani nu vor ca președintele să candideze pentru al doilea mandat (Sondaj)

www.ABCnews.com
Biden Congres

Șapte din 10 americani spun că nu doresc ca președintele Biden să candideze pentru un al doilea mandat, potrivit unui nou sondaj de opinie care vine în contextul în care numărul de voturi pentru Biden rămâne scăzut, iar partidul său se pregătește pentru pierderi majore la parțialele din noiembrie, relatează The Hill.

Un sondaj Harvard CAPS-Harris Poll împărtășit în exclusivitate cu The Hill a constatat că 71% dintre respondenții intervievați nu cred că Biden ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat, comparativ cu 29% care spun că ar trebui să candideze.

Din contingentul de respondenți care cred că președintele nu ar trebui să candideze, 45% au spus că Biden nu ar trebui să mai candideze pentru că este un președinte prost, în timp ce aproximativ o treime dintre respondenți au spus că este prea bătrân și aproximativ un sfert au spus că pentru că este timpul pentru o schimbare.

"Președintele Biden ar putea dori să candideze din nou, dar alegătorii spun 'nu' ideii unui al doilea mandat, luând în panoplie munca pe care o face ca președinte. Doar 30% dintre democrați l-ar vota chiar și în cazul unui scrutin primar prezidențial democrat", a declarat Mark Penn, co-directorul sondajului Harvard CAPS-Harris Poll.

Însă majoritatea respondenților - 61 la sută - spun, de asemenea, că fostul președinte Trump nu ar trebui să candideze la Casa Albă în 2024. Treizeci și nouă la sută dintre respondenți au spus că fostul președinte ar trebui să candideze din nou.

Dintre respondenții intervievați care cred că Trump nu ar trebui să mai candideze în următorul ciclu prezidențial, 36 la sută au spus că Trump este imprevizibil, 33 la sută au spus că ar diviza țara și 30 la sută au spus că este responsabil pentru 6 ianuarie 2021, când o mulțime de susținători pro-Trump a devastat Capitoliul în încercarea de a împiedica Congresul să certifice rezultatele alegerilor.

Majoritatea celor intervievați au declarat că ar lua în considerare un candidat independent moderat în cazul în care Biden și Trump s-ar confrunta în 2024, inclusiv majorități atât de republicani, cât și de democrați chestionați.

Șaizeci la sută au spus că ar lua în considerare un candidat independent moderat la președinție dacă Biden și Trump ar ajunge să se confrunte unul cu celălalt în următorul ciclu prezidențial, față de 40 la sută care au spus că nu ar lua în considerare acest lucru.

Defalcat pe partide, 53% dintre republicanii chestionați și 64% dintre democrați au declarat că ar lua în considerare un candidat independent moderat în această situație.

Această evoluție vine în contextul în care Biden continuă să sufere de cote de popularitate scăzute. Sondajul Harvard CAPS-Harris Poll a constatat că președintele are un rating general de aprobare de 38 la sută, respondenții acordându-i note scăzute în ceea ce privește gestionarea inflației (28 la sută), economia (32 la sută), stimularea locurilor de muncă (43 la sută) și reacția la COVID-19 (50 la sută), printre alte probleme.

Democrații se pregătesc deja de pierderi în noiembrie, având în vedere cifrele scăzute de aprobare ale lui Biden și precedentul istoric conform căruia partidul unui președinte aflat la primul mandat suferă în general pierderi la alegerile de la jumătatea mandatului.

În urma hotărârii Curții Supreme de săptămâna trecută prin care a fost anulată hotărârea Roe vs. Wade, democrații au folosit avortul ca o problemă pentru a mobiliza alegătorii, deși nu este clar cum se va compara această problemă cu inflația și alte preocupări în noiembrie.

Sondajul demonstrează, de asemenea, că, deși Trump este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din cadrul partidului său, americanii nu sunt neapărat căsătoriți cu ideea de a vota pentru el în 2024.

O parte din aceste date vin pe fondul audierilor din 6 ianuarie ale comitetului select al Camerei Reprezentanților, care au încercat să arate modul în care fostul președinte și aliații săi au încercat să determine oficiali de stat și alte persoane, precum fostul vicepreședinte Mike Pence, să anuleze rezultatele alegerilor din 2020.

Sondajul Harvard CAPS/Harris Poll a fost realizat în 28 și 29 iunie cu 1.308 alegători înregistrați chestionați. Este o colaborare a Centrului pentru Studii Politice Americane de la Universitatea Harvard și a Harris Poll.

Sondajul este un eșantion online extras din Harris Panel și ponderat pentru a reflecta datele demografice cunoscute. Fiind un eșantion online reprezentativ, acesta nu raportează un interval de încredere al probabilității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.