Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru București: Topul rușinos în care doar 12 orașe din 200 sunt mai jos

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Craciun targ pom Bucuresti

Capitala României pierde 16 poziţii în clasamentul mondial al competitivităţii urbane şi cade pe locul 188 din 200 de oraşe analizate, potrivit ultimului Raport Global al Competitivităţii Urbane 2017-2018 publicat de către UN Habitat şi CASS, se arată într-un comunicat al INACO, remis duminică AGERPRES.

În raportul precedent 2015-2016, Bucureştiul ocupa poziţia 172.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

"Competitivitatea urbană este strâns legată de dezvoltarea economică şi socială. Oraşele cu o infrastructură mai bună generează o productivitate urbană mai mare. Creşterea productivităţii urbane, la rândul său, generează venituri mai mari pentru toate segmentele societăţii: cetăţeni, autorităţi locale, guvern şi sectorul privat. Oraşele mai competitive atrag, de asemenea, talentele şi capitalul, recrutează muncitori calificaţi, creând un ciclu virtuos de prosperitate pentru toţi. Gradul de sănătate economică implică competitivitatea economică urbană sau lipsa acesteia. Economiile cu grad ridicat de competitivitate se reflectă în preţurile imobiliare mai mari şi viceversa", precizează Andreea Paul, preşedintele INACO.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

Potrivit sursei citate, indicele competitivităţii oraşelor reflectă prosperitatea urbană, sărăcia şi beneficiile rezidenţilor urbani, comparativ la scară globală cu peste 1000 de oraşe, resimţite de gospodării la nivel micro, de economie şi societate la nivel macro, în acelaşi timp. Din aceste motive, problema pierderii de competitivitate a oraşelor este una dintre cele mai importante şi provocatoare probleme actuale, susţine reprezentantul INACO .

Conform clasamentului, indicele competitivităţii economice a Bucureştiului este la puţin peste jumătate (0,51) din scorul obţinut de New York (1,00) - aflată anul acesta pe primul loc în lume, detronând Londra.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ! Ce MIȘCARE a făcut PRO TV-ul în prag de SĂRBĂTORI

"Lumea de astăzi cunoaşte schimbări fundamentale, în care aglomerările urbane sunt principalele platforme de desfăşurare a activităţilor umane şi primele motoare de dezvoltare. Inovarea tehnologică determină viitorul oraşelor globale şi al sistemului urban. Prin urmare, analiza competitivităţii oraşelor şi a sistemului urban are menirea de a îmbunătăţi mediul de afaceri şi de viaţă în oraşe. Bucureşti nu poate face abstracţie de aceste tendinţe globale şi are obligaţia faţă de locuitorii săi de a se reorienta spre politici de dezvoltare locală pro-competitivitate. Comunitatea de profesionişti ai think-tank-ului INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate - poate contribui la acest efort comun într-un grup de lucru dedicat acestui obiectiv, cu exemple pragmatice de strategii de dezvoltare urbană competitivă", susţine preşedintele INACO.

Citește și: Început de ERĂ! Aceasta este cea MAI NOUĂ metodă de plată la restaurant – cum poți achita la KFC, dacă nu ai cardul sau banii la tine

În topul primelor cele mai competitive oraşe ale lumii în proaspătul raport lansat de UN Habitat şi CASS se află după New York, Los Angeles, Singapore, Londra, San Francisco, Shenzhen, Tokyo, San Jose, Munchen şi Dallas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.