Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru Marea Britanie: Companiile japoneze s-ar putea retrage din cauza Brexitului

pixabay.com
brexit

Japonia a transmis la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia summitul G20 din China, o avertizare Marii Britanii şi Uniunii Europene în legătură cu impactul Brexit-ului asupra companiilor sale, care s-ar putea retrage în cazul unor mari bulversări, transmite AFP.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe urmează să se întâlnească luni cu premierul britanic Theresa May în marja reuniunii G20 de la Hangzhou (în estul Chinei), conform unor informaţii de presă.

Citește și: REVOLTĂTOR Un rom e botezat, în scutece, la 30 de ani, într-o biserică: Reacția Patriarhiei Române / VIDEO

Într-un document de 15 pagini publicat vineri, guvernul nipon, care a creat un grup de lucru dedicat acestui dosar, enumerează temerile celei de-a treia economii mondiale după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, în contextul în care negocierile sunt pentru moment neclare.

"Incertitudinea este o îngrijorare majoră pentru economie", subliniază documentul. "Companiile japoneze din Europa vor să evite cu orice preţ o situaţie în care ar fi incapabile să distingă clar în ce direcţie merg negocierile privind Brexit", se mai menţionează în document.

Citește și: O fetita de 8 ani a fost arestata pentru LESBIANISM

"Din acest punct de vedere, sperăm cu tărie că Marea Britanie şi UE vor prezenta lumii un tablou complet al procesului privind Brexit cât mai repede posibil", insistă Japonia, care susţine că nu vrea 'surprize dezagreabile'.

Indiferent care va fi rezultatul negocierilor, Japonia susţine că îşi doreşte "menţinerea actualului mediu de afaceri în Europa", cu un sistem de liber-schimb, drepturi vamale neschimbate, libera circulaţie a lucrătorilor.

Citește și: Ce le-a scris Steve Irwin părinților săi înainte să moară / FOTO

Tokyo reaminteşte că numeroase firme au decis să se implementeze la Londra "pentru a-şi supraveghea activităţile lor în Uniunea Europeană". Ele "ar putea decide să îşi transfere sediul în Europa continentală dacă legile europene vor înceta să se aplice în Marea Britanie", avertizează Japonia.

Tokyo cere menţinerea 'paşaportului financiar' european, care permite unui anumit număr de angajaţi bancari specializaţi, stabiliţi în capitala britanică, să îşi vândă liber serviciile lor financiare în celelalte 27 de state membre ale UE. Instituţiile bancare şi-ar putea muta activităţile într-o altă ţară în cazul suprimării acestui paşaport, atrage atenţia documentul.

Citește și: Reacția unui muncitor după ce 3 tinere, DEZBRĂCATE, se urcă în duba lui / VIDEO

Japonia şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu Brexit, însă este pentru prima dată când formulează solicitări atât de precise.

Peste 1.000 de companii japoneze - între care conglomeratul industrial Hitachi şi grupurile auto Toyota, Nissan şi Honda - sunt implantate în Marea Britanie, unde au 140.000 de angajaţi. Investiţiile directe cumulate ale Japoniei în această ţară au depăşit 10.000 de miliarde de yeni (90 de miliarde de euro), informează agerpres.ro.

Citește și: O mare vedetă a fost dezbrăcată, pe stradă, de cea mai bună prietenă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.