Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU și în Spania, un nou record de contaminări cu SARS-CoV-2: Peste 23.000 de cazuri, 173 de morți

Comunidad de Madrid/AFP via Getty Images
coronavirus spania

Autorităţile spaniole au anunţat joi seară, pentru ultimele 24 de ore, un nou record de contaminări cu noul coronavirus, 23.580.

În ultima săptămână, în ţara iberică cu aproximativ 47 de milioane de locuitori au fost făcute peste 1,06 milioane de teste, scrie news.ro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Numărul total al contaminărilor de la începutul epidemiei aici a ajuns la 1.160.083, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 173 de decese asociate Covid-19, astfel că bilanţul este de 35.639.

Incidenţa coronavirusului la populaţia Spaniei este de 468,17 cazuri la 100.000 de locuitori.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Comunitatea Madrid, cu 303.945 cazuri, şi regiunea Catalonia, cu 222.652, sunt principalele focare. Între cele mai afectate regiuni se numără Andalucia, Castilla y Leon, Ţara Bascilor, Castilla-La Mancha, Comunitat Valenciana şi Aragon.

Citește și: Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF! Ce sumă uriașă are de recuperat sportiva

Mai multe regiuni ale Spaniei au decis să instaureze carantina, în timp ce Parlamentul a fost de acord ca starea de urgenţă să fie prelungită până pe 9 mai 2021.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 44,7 milioane de contaminări şi mai mult de 1,17 milioane de decese, potrivit datelor universităţii Johns Hopkins.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adreasa Guvernului Orban: ‘În acest moment, Guvernul nu îşi mai pune problema dacă să crească TVA, ci cu cât să crească TVA’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.