Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Specialiștii spun că românii au început să consume DROGURI de la 10-11 ani: Cannabisul e pe primul loc

www.opiniagirgiu.ro
drog injectabil

Vârsta medie de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani, au anunțat, miercuri, reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, precizând că cel mai cosumat drog din România este cannabisul, iar cele mai vulnerabile categorii în ceea ce privește consumul sunt cele defavorizate.

„Vârsta de debut în consumul de droguri, și aici depinde evident de substanță, este undeva la 10-11 ani, mai scăzută la alcool și tutun. În ceea ce privește categoriile de vârstă vulnerabile, dacă facem o comparație, și analizăm populația pe 15-64 de ani, constatăm că grupa cea mai vulnerabilă este cea de 15-24 de ani, grupă căreia ne adresăm prin proiecte. Pe de altă parte, un studiu făcut la nivel european pe populația de 16 ani școlarizată evidențiază o prevalență a consumului de droguri de aproximativ 15,6%”, a declarat, miercuri, Diana Șerban, șef serviciu în cadrul Direcției pentru Reducerea Cererii de Droguri, din cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA), scrie mediafax.ro.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupă fratele Irinei Tănase – Un apropiat al lui Liviu Dragnea, în spatele propunerii

Potrivit reprezentanților ANA, vârstă de debut este în scădere în România, cea ce înseamnă că tot mai mulți copii experimentează consumul de droguri de la vârste tot mai fragede.

„În ceea ce privește principala substanță de consum, pe ambele studii, și pe populația generală cu accent pe segmentul 15-24 de ani, dar și pe populația de 16 ani, cel mai consumat drog din România este cannabisul”, precizează Diana Șerban.

Citește și: Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, eliberează atomica! Cine s-ar afla în spatele exploziei monedei euro

Reprezentanta ANA a mai explicat și care sunt categoriile cele mai vulnerabile: „În ceea ce privește categoriile sociale vulnerabile, aici există o diferențiere în funcție de tipul de droguri consumat. Dacă vorbim de consumul de opiacee, vorbim de zona defavorizată din punct de vedere al venitului și al condițiilor de viață, dar și din punct de vedere al familiei și al apartenenței la educație. Dacă vorbim de alte tipuri de substanțe, mai scumpe, cum este cocaina, aici vorbim de consum în zone unde puterea economică este mai ridicată”, a mai declarat Diana Șerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.