Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU total pentru Emmanuel Macron: Și al doilea candidat pentru postul de comisar european ar putea fi RESPINS, fiind suspectat de conflict de interese

captura TV
Macron Emmanuel

Responsabili politici atât de stânga cât şi de dreapta au avertizat joi asupra deciziei preşedintelui francez Emmanuel Macron de a-l propune pe Thierry Breton pentru postul de comisar european, întrucât acesta din urmă poate fi suspectat de conflict de interese, iar o respingere a sa ar provoca un nou blocaj în Parlamentul European (PE), relatează AFP .

''Thierry Breton este preşedinte al Atos, o societate de servicii informatice care primeşte subvenţii europene, care este unul din liderii europeni în supercalculatoare, din nou cu subvenţii europene, iar în portofoliul său ce vom avea ? Serviciile informatice. Vom avea aşadar o îngrijorare privind conflict de interese'', a explicat la BFMTV şi RMC eurodeputatul Yannick Jadot, din partidul ''Europa-Ecologie-Verzii'' (Europe Écologie Les Verts - EELV), informează agerpres.ro.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

''Un şef al (indicelui bursier) CAC 40, a cărui companie primeşte milioane în subvenţii europene! La capitolul prevenirii conflictelor de interese, încă nu am ajuns aici!", a reacţionat la rândul ei pe Twitter eurodeputata Manon Aubry, membră a formaţiunii ''Franţa nesupusă'' (La France Insoumise - LFI).

De asemenea, Julien Aubert, deputat al partidului de dreapta ''Republicanii (Les Républicains - LR), aminteşte că Thierry Breton, deşi are multă experienţă, ''a condus o companie, iar regulile europene privind conflictele de interese sunt extrem de stricte''.

Citește și: PSD reacționează după ce Orban a prezentat lista miniștrilor: ‘Rușine, PNL’

Dar preşedintele Macron a insistat că a decis să-l propună pe Thierry Breton în urma consultărilor cu preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, asigurând că nu ar trebui să fie probleme.

Pe de altă parte, liderul de la Elysee şi-a atins şi obiectivul ca, după ce prima candidată a Franţei, Sylvie Goulard, a fost respinsă de comisiile de specialitate din PE ca urmare a unor suspiciuni privind integritatea, noul candidat francez să primească acelaşi portofoliu ce-i fusese alocat lui Goulard. Este un portofoliu extins, ce cuprinde piaţa internă, dar şi economia digitală, politica industrială a Uniunii Europene şi noul directorat pentru industria de apărare şi spaţială.

Citește și: Guvernul Orban face noi promisiuni- Ce autostrăzi vor apărea

Thierry Breton va fi audiat în săptămânile următoare de comisia pentru afaceri juridice a PE (JURI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.