Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După un deceniu de la dezastrul de la Fukushima, Japonia plănuiește o revenire spectaculoasă la energia nucleară

opensourceinvestigations.com
fukushima

Japonia plănuiește o revenire spectaculoasă la energia nucleară, după mai mult de un deceniu de la dezastrul de la Fukushima, urmărind să repornească o serie de reactoare oprite și să dezvolte noi centrale folosind tehnologii de ultimă generație.

Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat miercuri că guvernul va explora dezvoltarea și construcția de noi reactoare, deoarece țara dorește să evite noi tensiuni asupra rețelelor electrice care au cedat în urma cererii mari din această vară și să reducă dependența națiunii de importurile de energie. Ziarul Nikkei a raportat această mișcare înainte de anunțul oficial al lui Kishida.

În același timp, Japonia vrea să repornească încă șapte reactoare nucleare începând din vara anului viitor, a declarat Kishida la o reuniune guvernamentală privind "transformarea ecologică". Astfel, numărul reactoarelor repuse în funcțiune după catastrofa de la Fukushima din 2011 ar ajunge la 17, dintr-un total de 33 de unități operabile, potrivit bloomberg.com.

"Energia nucleară și energiile regenerabile sunt esențiale pentru a continua cu o transformare verde", a spus Kishida. "Invazia Rusiei a schimbat situația energetică globală".

Guvernul lui Kishida a luat în considerare o nouă expansiune a energiei nucleare după ce s-a luptat să facă față impactului fenomenelor meteorologice extreme și a penuriei globale de combustibil asupra aprovizionării cu energie electrică. Capitala Japoniei a fost afectată de două pene majore de curent în acest an, inclusiv în timpul celui mai puternic val de căldură înregistrat în ultimul secol.

Țările din întreaga lume revin asupra energiei nucleare după ce războiul Rusiei din Ucraina a zguduit piețele de combustibili fosili și a determinat creșterea facturilor la energie electrică, în timp ce în Japonia opinia publică a evoluat în favoarea repunerii în funcțiune a centralelor oprite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.