Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRUL din Suedia a scos la iveală lacunele sistemului medical de urgență: Autoritățile au solicitat un audit

Agerpres
suedia steag drapel

Guvernul suedez a anunţat joi un audit al capacităţii de asigurare a resurselor în caz de criză, după ce a fost criticat pentru pregătirea insuficientă şi slăbiciunile manifestate în timpul crizei coronavirusului, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Raed Arafat s-a dus la Antena 3 ca să-i dea replica lui Victor Ciutacu (România TV): 'Acum se desfășoară emisiunea de denigrare'

Misiunea a fost încredinţată Institutului Suedez de Cercetări pentru Apărare (FOI), organism guvernamental care a publicat miercuri un raport în care evidenţia lacunele măsurilor adoptate la Stockholm, în special privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

În raportul intitulat 'Perspective asupra pandemiei', cercetătorii institutului au insistat asupra 'penuriei accelerate de echipamente de protecţie şi alte materiale medicale' la începutul pandemiei.

Deşi a trecut, la fel ca multe alte ţări, prin experienţa epidemiilor din secolul XXI - gripa aviară din 2006 şi gripa porcină din 2009 - Suedia nu a fost complet pregătită când a început propagarea coronavirusului, arată autoriii raportului. Coronavirusul a evidenţiat slăbiciunile măsurilor adoptate de guvern.

Raportul auditului FOI va fi prezentat pe 16 noiembrie şi va constitui baza unui studiu mai aprofundat privind pregătirea pentru crize la nivel naţional.

Citește și: Ministrul Turismului din Grecia le explică românilor blocați la graniță: 'Facem tot ce putem să deschidem alte variante de tranzit'

Suedia a anunţat recent înfiinţarea unei comisii pentru evaluarea reacţiei la COVID-19, care nu a inclus izolarea populaţiei, impusă în majoritatea statelor europene. Autorităţile sanitare au făcut doar un apel la responsabilitatea individuală pentru respectarea distanţării, aplicarea unor reguli stricte de igienă şi izolarea în caz de apariţie a simptomelor. Una din cele mai drastice restricţii a fost interdicţia adunărilor mai mari de 50 de persoane şi a vizitelor în azilurile de bătrâni.

Bilanțul din Suedia

Joi, bilanţul Suediei consta în 5411 de morţi din peste 70.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 41 de decese. Raportat la populaţie, Suedia este pe locul cinci ca rată a mortalităţii în lume, de cinci până la 12 ori mai mult decât ţările nordice vecine - Norvegia, Finlanda şi Danemarca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.