Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRUL prezentat de ministrul Agriculturii: 'Deficitul balanței comerciale cu produse agricole era de un miliard de euro'

Agrointel
Adrian Oros

Deficitul balanței comerciale cu produse agricole a crescut constant în ultimii 6 ani, ajungînd la finele lunii noiembrie 2019 la aproape un miliard de euro, a declarat miercuri ministrul Agriculturii Adrian Oros la Digi 24, anunță MEDIAFAX.

Deficitul balanței, de 960 milioane de euro, crește în relația cu țările Uniunii Europene, la 2 miliarde de euro, dar este compesat de surplusul înregistrat în relația cu statele din afara UE.

Citește și: Anamaria Prodan, revenire de senzație! .

Ministrul spune că România exportă cereale și animale vii și importă produse procesate. „Practic exportăm subvenții, pierdem bani. 65% din subvențiile acordate sunt pierdute aici”, a spus Oros.

Ministrul a pus această situație pe seama structurii dezechilibrate a exploatațiilor agricole, unde există cîteva zeci de exploatații foarte mari, care înregistrează profit rezumându-se la produsele primare, și numai „o mână” de ferme medii, care în alte țări reprezintă osatura agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.