Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbatere aprinsă în Argentina, înaintea alegerilor prezidenţiale de duminica viitoare

WSJ
Sergio Massa

Candidatul favorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale din Argentina, Javier Milei, a făcut apel la schimbare politică pentru oprirea crizei economice şi gestionarea inflaţiei ridicate.

În ultima dezbatere televizată de dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin de duminica viitoare, domnul Milei s-a confruntat cu actualul ministru al economiei, Sergio Massa.

Într-un schimb de replici aprins, Javier Milei a acuzat actualul guvern de faptul că a dus Argentina în sărăcie, hiperinflaţie şi declin economic - rezultatul mai multor decenii de măsuri populiste şi cheltuieli exagerate.

El a promis că va reduce subvenţiile şi va încuraja comerţul liber, reafirmându-şi intenţia de a înlocui moneda naţională cu dolarul american, dacă va fi ales duminica viitoare.

Sergio Massa a subliniat că politicile domnului Milei vor distruge sistemul de asigurări sociale al Argentinei, cu efect direct asupra populaţiei sărace. De asemenea, el a criticat abordarea ostilă a domnului Milei faţă de guvernele din China şi Brazilia - principalii parteneri comerciali ai Argentinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.