Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbatere în cursa internă a Partidului Democrat pentru alegerile din 2020 - Candidaţii se contrazic în privinţa sistemului de sănătate şi a imigraţiei

history,com
partidul democrat

Zece candidaţi democraţi au ţinut discursuri la o nouă dezbatere televizată din cursa internă a Partidului Democrat din SUA pentru alegerile prezidenţiale din 2020, relatează BBC potrivit news.ro.

Elizabeth Warren şi Bernie Sanders, cei mai liberali candidaţi din cursa care însumează 20 în total, au fost atacaţi de colegii lor mai moderaţi.

Cele trei femei şi cei şapte bărbaţi aflaţi pe scenă în Michigan au dezbătut probleme precum sistemul de sănătate, politica privind graniţele şi care ar fi cea mai bună modalitate pentru a-l înfrânge pe Donald Trump.

Alţi zece democraţi, printre care şi Joe Biden şi Kamala Harris, vor participa la o a doua dezbatere miercuri.

Câştigătorul cursei interne a Partidului Democrat va fi anunţat în iulie 2020. Alegerile prezidenţiale vor avea loc în noiembrie 2020.

Mai mulţi candidaţi au început dezbaterea din Detroit prin criticarea politicilor „nerealiste” ale lui Warren şi Sanders.

Cei zece candidaţi prezenţi la dezbatere au fost: Elizabeth Warren, Bernie Sanders, Pete Buttigieg, Beto O’Rourke, Amy Klobuchar, Tim Ryan, John Delaney, Steve Bullock, John Hickenlooper şi Marianne Williamson.

Sistemul de sănătate, o problemă importantă pentru democraţi, a fost un subiect esenţial în dezbaterea de marţi seara.

Candidaţii au fost întrebaţi dacă planul lui Sanders pentru un sistem de sănătate pentru toată lumea – Medicare for All – ar însemna „suicid politic”.

Candidaţii s-au contrazis pe acest subiect, unii susţinând propunerea lui Sanders iar alţii dorind o extindere a politicii fostului preşedinte Barack Obama – Affordable Care Act – care a extins numărul asiguraţilor în 2010.

Ryan şi Delaney, care au lucrat în sistemul de sănătate, au fost printre cei care au atacat planul lui Sanders, susţinând că ar avea un impact negativ asupra americanilor din clasa muncitoare pentru că le ia beneficiile privind sănătatea oferite de angajatori.

Sanders s-a concentrat pe faptul că milioane de americani rămân neasiguraţi în timp ce industria sănătăţii face profituri de miliarde de dolari.

Warren a afirmat că niciun democrat „nu încearcă să blocheze accesul la sistemul de sănătate pentru nimeni” şi că democraţii ar trebui „să înceteze să folosească subiectele republicanilor” pentru a discuta unii cu alţii.

Un alt subiect dezbătut a fost politica privind graniţele. Buttigieg şi O’Rourke, care este din Texas, în apropiere de graniţa cu Mexicul, au propus politici noi pentru a schimba sistemele actuale.

Atât Sanders cât şi Warren au subliniat că familiile care ajung la graniţă nu ar trebui puse sub incidenţă penală.

„Am văzut mamele, am văzut cuşti pentru copii. Trebuie să fim o ţară care trăieşte zilnic după valorile noastre şi acest lucru înseamnă că nu putem scoate în afara legii intrarea cuiva în ţară”, a afirmat Warren.

Tim Ryan a afirmat că astfel de propuneri vor motiva oamenii să intre în SUA ilegal.

Dezbaterea de marţi a demonstrat din nou diviziunea dintre membrii moderaţi ai Partidului Democrat şi partea liberală. Mulţi s-au concentrat pe propriul palmares în state care sunt de obicei în favoarea republicanilor, precum Klobuchar în Minnesota şi Bullock în Montana.

Deşi unii au anticipat că Sanders şi Warren se vor contrazice între ei, cei doi au părut să fie uniţi de circumstanţe, ambii fiind atacaţi.

Bullock, Ryan şi Delaney s-au contrazis cel mai des cu Warren şi Sanders. Delaney a fost primul care i-a numit direct pe cei doi senatori, criticându-le politicile de tipul „totul este gratis” pe care le-a descris ca „promisiuni imposibile care vor dezamăgi votanţii independenţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.