Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbatere publică pe Bugetul de Stat 2016 - Cine poate participa

cumvaaratabugetul-1445517664

Cetățenii interesați sunt invitați să participe la dezbaterea publică a Proiectului Bugetului de Stat pe 2016 care se va organiza miercuri 9 decembrie, între orele 14:00 - 16:00, la Palatul Victoria, str. Piața Victoriei, nr. 1.

Invitația a fost lansată de ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic Violeta Alexandru care anunță că la dezbatere vor participa alți trei membri din Cabinetului, Ministrul Transporturilor - Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene - Aura Răducu și Ministrul Agriculturii - Achim Irimescu.

”Selecția Miniștrilor - invitați s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la prioritățile Bugetului pentru 2016. Pentru o discuție cât mai eficientă, rugăm organizațiile neguvernamentale și alte categorii de cetățeni, să transmită până marți, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI ce include o secțiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoțite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016”, anunță Guvernul.

Sesiunea de dezbateri va dura o oră și 30 de minute.

”Formatul propus este următorul: 30 de minute - intervențiile inițiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniștrilor prezenți, 1 oră și 30 de minute - sesiune constând în susținerea punctelor de vedere de către participanții selectați (întrebările care nu beneficiază de prezența în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenție, având în vedere și pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat). În cadrul evenimentului o organizație/un cetățean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenției în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să inițieze comunicarea cu Ministerul Finanțelor pe Buget 2016 și separat de această dezbatere. Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail și susținute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane și reprezentanți ai organizațiilor dar fără intervenții, în scopul informării. Declarații/interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spațiului dezbaterii publice”, mai anunță Violeta Alexandru.

Este posibil ca dezbaterea să fie transmisă online.

”În funcție de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureștiului și chiar din afara țării, să participe la această importantă temă națională. Informații privind proiectul de Buget 2016 se găsesc pe site-ul Ministerului Finanțelor, AICI, iar o variantă sintetizată (prezentată în formă interactivă de către o platformă creată și pusă la dispoziție gratuit de mediul neguvernamental) este disponibilă la adresa: AICI. Așteptăm cu interes reacțiile și participarea dumneavoastră pe subiectul Bugetului de Stat pentru anul 2016”, se mai arată în anunț.

Citește și Ce ministere primesc bani în plus în 2016?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.