Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea anului pe Schengen la Luxemburg! Tomac atrage atenția: 'Lipsește cu desăvârșire de pe ordinea de zi cea mai importantă decizie'

gandul.ro
schengen

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac scrie luni că în perioada 8-9 Iunie are loc şedinţa Consiliului JAI la Luxembourg, această reuniune fiind ultima organizată in timpul preşedinţiei rotative a Uniunii Europene deţinută de către Suedia. El atrage atenţia că de pe ordinea de zi lipseşte cu desăvârşire cea mai importantă decizie pe care trebuia să şi-o asume Consiliul JAI şi anume decizia privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria şi menţionează că singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul pe care l-a deschis la CJUE.

”În prezenţa tuturor miniştrilor de interne din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu participarea miniştrilor de interne din Norvegia, Elveţia, Islanda şi Lichtenstein, are loc, în perioada 8-9 Iunie, şedinţa Consiliului JAI la Luxembourg. Această reuniune este ultima organizată in timpul preşedinţiei rotative a Uniunii Europene deţinută de către Suedia”, spune Eugen Tomac pe Facebook.
Europarlamentarul precizează că, deşi premierul suedez, Ulf Kristersson, a promis în plenul Parlamentului European că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi un obiectiv important al ţării sale, observăm din ordinea de zi prezentată că pe 8 iunie se va dezbate chestiunea Schengen cu propunerea de a adopta strategia privind libera circulaţie în UE în următoarele 12 luni”.
”Lipseşte, însă, cu desăvârşire de pe ordinea de zi cea mai importantă decizie pe care trebuia să şi-o asume Consiliul JAI şi anume decizia privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria.  De aceea, îmi menţin poziţia şi subliniez din nou că singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul pe care l-am deschis la CJUE. Este dreptul nostru si ne vom face singuri dreptate!”, mai arată Tomac.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.