Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea la Senat pe taxa de boală s-a lăsat cu scandal: 'Îi aruncam o mănușă în bot și îl provocam la duel'

alephnews.ro
senat

La 100 de zile de când a fost introdusă taxa pe boală, premierul declară că decizia de eliminare va fi luată în această săptămână. Bolnavii cronici și femeile gravide care își iau concediu medical primesc cu 10% mai puțini bani la final de lună.

Senatorul USR Ștefan Pălărie a vorbit de la tribună ținând în mână o pancartă pe care scria „PSD-PNL: Taxe mai mari, baroni mai bogați”.

„Colegii de la PNL, la votul trecut, se lăudau că elimină această nebunie”, a spus Pălărie, care a dat play și unei înregistrări la microfonul aflat în fața sa.

„Proiectul de lege este la Cameră, împreună chiar și cu colegii de la UDMR, deci toate formațiunile politice din Parlamentul României, am votat la unison eliminarea. Rămâne acum, colegii din Camera Deputaților, în momentul în care vor avea un raport făcut la comisiile de specialitate, să-l aprobe”, a spus Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

Dezbaterea din plenul Senatului s-a lăsat cu scandal

„Dacă vă faceți și o fabrică de pâine, livrați românilor tot ce credeți dumneavoastră că vor, și anume pâine și circ”, a spus senatorul PSD Lucian Romașcanu, de la tribună.

Augustin Țâgârlaș, senator PNL: „Astăzi în comisia juridică, domnul lider s-a prezentat nepregătit, nu știa despre ce vorbește și a avut tupeul să jignească o colegă, o doamnă senator, făcând-o nesimțită. Dacă eram în vremurile alea bune, îi aruncam o mănușă în bot și îl provocam la duel”.

„Aveți nesimțirea să spuneți că e ceva în neregulă cu ce depunem noi, când ați blocat punerea pe ordinea de zi și excluderea acestei taxe de patru ori la Camera Deputaților? Rușine!”, a intervenit de la tribună senatorul USR Radu Mihail, căruia i s-a întrerupt microfonul, potrivit Digi24.

Taxa pe boală, în vizorul lui Marcel Ciolacu

Deși ordonanța privind eliminarea taxei de boală pare că a fost uitată în sertarele de la Parlament, Marcel Ciolacu a promis că subiectul ar putea fi rezolvat săptămâna aceasta.

”Concediile medicale sunt un venit. Ce am spus foarte clar, pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a declarat marți, în fața sediului PSD, Marcel Ciolacu.

Taxa pe boală a fost introdusă la 1 ianuarie prin așa-numita „ordonanță trenuleț” care a inclus numeroase măsuri fiscale.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.