Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbateri despre importanța digitalizării pentru competitivitatea Europei la conferința ITforENERGY de miercuri

@CONAF4
conaf

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze şi Patronatul Femeilor Antreprenor - membru fondator al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) - organizează miercuri, la Târgu Jiu, a doua conferinţă naţională ITforENERGY - Zilele Smart Industry - Îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe în domeniul IT.

Potrivit unui comunicat al CONAF, temele conferinţei vizează dezvoltarea durabilă, importanţa digitalizării în contextul competitivităţii europene, beneficiile educaţiei digitale, accesul la fonduri europene, impactul digitalizării asupra pieţei muncii, dezvoltarea competenţelor digitale ale angajaţilor din sectorul IMM-urilor, programul Tranziţie Justă elaborat de MIPE pentru a răspunde nevoilor de investiţii şi beneficiile pe care acesta le aduce cu accent asupra zonelor defavorizate şi cu cele mai mari disparităţi (Gorj fiind una dintre aceste zone), conform Agerpres.

"Tranziţia justă nu este doar un set de instrumente pentru o Europa unui viitor decent, este un principiu al empatiei, al gândirii macro, al unui nou calcul de business bazat pe impact, nu exclusiv pe profit. Într-un amestec năucitor de strategii, tactici, urgenţe guvernamentale şi măsuri legislative luate şi reluate, am sentimentul că România va pierde trenul istoriei. Economia, ca generator de bunăstare, are principii simple şi reguli stricte. Avem o destinaţie şi un drum de parcurs, repede. A trecut vremea orgoliilor, a populismului pe termen scurt, a sprinturilor politice. Uniunea Europeană înseamnă unitate de valori şi forţe, şi piaţa muncii este singurul şi cel mai sustenabil vehicul de profit. România este o ţară bogată în resurse şi asta ne-a salvat din multe derapaje istorice, dar a venit vremea să valorificăm resursa noastră principală, oamenii. Este păcat să nu investim în formarea oamenilor şi să nu sprijinim o gamă largă de activităţi din zonele defavorizate, prin investiţii în domenii precum digitalizare şi inovare digitală mobilizând 25,4 miliarde euro din Fondul pentru Tranziţie Justă", a declarat Cristina Chirian, preşedinta PFA & CONAF.

La rândul său, Cătălin Niţă, secretarul general al FPPG, responsabil cu atragerea şi implementarea proiectelor din fonduri externe şi Managerul de Proiect al ITforENERGY, consideră că direcţionarea spre digitalizare se afirmă ca un pilon esenţial pentru progres şi stabilitate în rândul organizaţiilor autohtone.

"De asemenea, trebuie menţionat că această direcţie către digitalizare are un impact semnificativ asupra dezvoltării sustenabile a fiecărei entităţi implicate, sporind totodată competitivitatea în cadrul pieţei europene, caracterizată de o concurenţă din ce în ce mai intensă. Este imperativ să rămânem în pas cu evoluţiile tehnologice şi să fim pregătiţi să gestionăm provocările viitoare. Prin această iniţiativă, ne propunem să punem bazele unui mediu profesional adaptabil şi inovator, iar consolidarea competenţelor digitale ale angajaţilor IMM-urilor reprezintă primul pas hotărâtor în această direcţie", a precizat Niţă.

Proiectul ITforENERGY este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020.

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) reprezintă peste 95% din producţia internă de petrol şi gaze naturale, sectorul de transport petrol şi gaze naturale, furnizare gaze naturale precum şi o parte semnificativă din activităţile de rafinare, comercializare şi distribuţie de produse petroliere din România.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică organizaţie din România, ce reuneşte interesele antreprenorilor în spiritul european al egalităţii de gen şi a egalităţii de şanse.

CONAF are în componenţa sa două federaţii, nouă patronate, 15 asociaţii, 27 de sucursale şi peste 4.000 de companii cu mai mult de 170.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.