Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRE a cercetătorilor din SUA și China: Modul în care stimularea cerebrală profundă ajută la tratarea bolii Parkinson

Parkinson

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a dezvăluit mecanismul cheie din spatele stimulării cerebrale profunde, utilizată pentru tratarea bolii Parkinson, relatează Xinhua, potrivit AGERPRES.

Descoperirea poate ajuta la dezvoltarea unor noi planuri terapeutice şi în gestionarea perioadei postoperatorii.

Unul dintre cele mai avansate tratamente neurologice pentru boala Parkinson este stimularea cerebrală profundă, care combină neurologia, neurochirurgia şi ingineria electrică, permiţând medicilor să implanteze mici electrozi în creierul pacientului. Explorarea mecanismului neuronal care face ca stimularea profundă a creierului să aibă impact asupra reţelelor cerebrale este importantă pentru neuroştiinţă şi medicină în general.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Cercetătorii de la Universitatea Tsinghua din China şi de la Universitatea Harvard din Statele Unite au analizat baza neurologică a pacienţilor cu Parkinson în condiţii de stimulare cerebrală profundă cu ajutorul tehnicii RMN-ului funcţional, o tehnică avansată de imagistică medicală.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu asupra funcţionării creierului, cu durata de un an, la care au participat 14 pacienţi cărora le-a fost implantat un nou sistem de stimulare cerebrală profundă compatibil cu RMN 3.0 tesla. Specialiştii au colectat date neuroimagistice suficiente pentru studii precise la nivel individual.

Cercetătorii au descoperit două circuite neuronale strâns asociate îmbunătăţirii simptomelor motorii la pacienţii cu Parkinson. Unul dintre aceste circuite neuronale s-a dovedit sensibil la schimbarea rapidă a stimulării cerebrale profunde, în timp ce răspunsul celuilalt circuit a apărut în timp.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul Annals of Neurology.

Jiang Changqing de la Universitatea Tsinghua, unul dintre cercetătorii care au condus studiul, a declarat că acesta oferă noi informaţii despre mecanismele neuronale asociate stimulării cerebrale profunde care vor contribui la optimizarea planurilor de tratament şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu boala Parkinson.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Jiang a declarat că echipa sa a lucrat peste zece ani la dezvoltarea unui sistem de stimulare profundă a creierului compatibil cu RMN 3.0 tesla, care este complet funcţional, sigur şi vital pentru studiu.

''Vom folosi acest sistem pentru a face mai multe cercetări care vor ajuta la optimizarea planurilor de tratament pentru stimularea cerebrală profundă în cazul Parkinson şi a altor afecţiuni ale creierului'', a spus Jiang.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.