Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRE-DENUNȚ Cum a ratat Livache să ajungă premierul României

liviu-negoita

6 noiembrie 2009 - președintele Traian Băsescu îl desemnează pe Liviu Negoiță ca prim-ministru desemnat. CIUDAT a fost însă altceva - prim-ministrul desemnat nu a făcut nici un efort să facă o echipă guvernamentală ci a predat mandatul la doar o zi și jumătate de la desemnare. De ce? MOTIVUL îl aflăm din denunțul făcut de Florin Ghiulbenghian la DNA.

Denunţ în format .pdf! - partea II

”Referitor la dosarul ce viza infractiuni comise de Negoita Liviu in legatura cu semnarea ilegala a unui contract de credit cu BCR Erste Bank, dosar constituit in urma unei reclamatii depuse de mine la DNA., doresc sa arat ca, in  fapt, in cursul anului 2009 am fost chemat de d-ul Moldoveanu Daniel la o intalnire. Aceasta a avut loc la Restaurantul Museum de langa Palatul Cotroceni, locul nostru uzual de intalnire. In cursul respectivei intalniri, d-ul Moldoveanu Daniel m-a intrebat daca mai am documente care sa probeze luarea de mita de catre Negoita Liviu, in acea perioada Primar al Sectorului 3 Bucuresti. Mentionez faptul ca il informasem pe Moldoveanu Daniel in legatura cu acest caz inca din anul 2007, cand se petrecusera faptele. I-am confirmat ca am suficiente elemente care sa probeze luarea de mita de catre Liviu Negoita. Moldoveanu Daniel mi-a solicitat sa depun extrem de rapid o plangere penala la DNA in acest sens, sa ii aduc o copie dupa aceasta si sa depun si la Registratura Presedintiei Romaniei un exemplar, dupa ce obtin numarul de inregistrare de la DNA. L-am intrebat de ce aceasta graba si mi-a spus ca este o cerinta personala a Presedintelui Traian Basescu, in urma presiunilor extrem de mari facute de Vasile Blaga si grupul sau pentru nominalizarea ca prim-ministru a lui Liviu Negoita, astfel incat Presedintele sa dispuna de un mijloc de descurajare a acestora imediat dupa nominalizarea lui Liviu Negoita. Tinand cont de implicatiile actiunii mele, i-am solicitat lui Moldoveanu Daniel o intalnire extrem de scurta cu Traian Basescu in care sa mi se confirme aceasta solicitare. In cursul aceleiasi seri, am fost chemat de Moldoveanu Daniel la Palatul Cotroceni si am avut o discutie de cca 2 minute cu Basescu Traian, in care mi-a reiterat solicitarea anterioara a lui Moldoveanu Daniel iar eu am confirmat ca voi da curs acesteia. Din cate imi reamintesc, in noaptea respectiva am redactat plangerea, i-am prezentat-o a doua zi lui Moldoveanu Daniel si i-am dat o copie.  Cu aceasta ocazie Daniel Moldoveanu m-a rugat sa intocmesc reclamatia finala astfel incat sa facilitez clasarea acesteia de catre procurorii DNA, deoarece nu exista interesul ca Liviu Negoita sa fie arestat ci doar speriat, motivul principal fiind legaturile de afaceri extrem de stranse ale acestuia cu Vasile Blaga, si mi-a solicitat sa discut cu martorii indicati de mine astfel incat acestia sa nu fie “prea cooperanti” cu procurorii. Moldoveanu Daniel m-a informat ca Presedintele Traian Basescu discutase deja aceste aspecte cu Morar Daniel, Procuror Sef al DNA in acea perioada, si ca ancheta va fi coordonata de o doamna procuror Maria. Doua zile dupa aceea, imediat dupa anuntul nominalizarii lui Liviu Negoita, am depus denuntul la DNA si, in copie, la Registratura Palatului Cotroceni, in atentia Presedintelui.

Mentionez ca la cateva luni dupa depunerea denuntului la DNA am fost citat in dosarul mentionat tocmai de o procuroare DNA cu numele MARIA. In dosarul ce mi s-a prezentat se gaseau extrase de cont care indicau faptul ca mita platita de mine lui Liviu Negoita prinn intermediul unor carduri de credit fusese ridicata de acesta inclusiv din ATM-ul situat in incinta Primariei Sector 3. D-na Procuror mi-a reprosat faptul ca denuntul meu aparuse si in presa, in ziarul Romania Mare sau Tricolorul, astfel incat i-am indicat clar ca cel care il furnizase presei era Moldoveanu Daniel si nu eu. D-na Procuror mi-a spus clar ca are ordin de la Morar Daniel sa claseze dosarul si m-a intrebat daca am ceva impotriva acestui lucru, astfel incat i-am indicat ca nu ma opun si mi-am exprimat acordul verbal de a nu mai continua demersurile pentru aflarea adevarului. La circa un an dupa aceasta discutie si dupa ce am dat declaratii in dosar, am primit prin posta decizia de clasare a dosarului. In urma declaratiilor facute public de d-na Procuror Sef Laura Codruta Kovesi, referitoare la tergiversarea intentionata a unor dosare ale DNA in perioada cat la conducerea acestei insitutii s-a aflat d-ul Morar Daniel, am decis sa depun acest denunt, cu privire la posibile fapte de coruptie si influentare a justitiei de catre cei nominalizati.”, se spune în denunțul formulat la DNA de Florin Ghiulbenghian, Presedinte al Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHONEST.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.