Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire INCENDIARĂ - Afaceri 'în familie' pe Aeroportul Internațioal București Henri Coandă

ceas timp umbra

Compania Națională de Aeroporturi București SA derulează, începând cu anul 2007, contracte privind achiziția de tractoare de împingere a aeronavelor, dar și servicii de școlarizare a personalului, de la o societate deținută, în prezent, de fostul director al ROMATSA, Ion Tomescu. Peste 18,6 milioane de lei este valoarea celor zece contracte parafate între cele două entităţi, în ultimii zece ani. Ultimul contract fost semnat la sfârșitul lunii ianuarie, fiind în valoare de peste un milion și jumătate de euro, potrivit Jurnalul Național.

Compania Națională de Aeroporturi București, care are în administrare aeroporturile internaționale Henri Coandă și București-Băneasa, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a decis, la începutul acestui an, să achiziționeze remorchere-tractoare pentru împingerea aeronavelor, fără bare de tractare. La acestea se adaugă intenția de a contracta servicii pentru școlarizarea personalului companiei care va lucra cu aceste utilaje, precum și servicii de mentenanță în perioada de garanție a acestor utilaje.

Sorin Grindeanu, întâlnire importantă cu reprezentanții SUA la Palatul Victoria

Potrivit caietului de sarcini, serviciile de scolarizare vizează instruirea angajaților Companiei Naționale de Aeroporturi București SA pentru exploatarea și întreținerea remorcherelor. Este vorba despre doi ingineri și cinci mașiniști care urmează să se ocupe de operare, iar alți doi ingineri și șase mașinişti se vor ocupa de întreținerea și reparația utilajelor.

În ceea ce privește service-ul aferent, acesta vizează până la 4.000 de ore de operare pentru fiecare remorcher achiziționat.

Anul 2016, când Ministerul Transporturilor era condus de tehnocrați, contractele SC Business Plus cu Compania Națională de Aeroporturi București au continuat în acelaşi ritm. Mai exact, în data de 6 ianuarie anul trecut, Compania de Aeroporturi a achiziționat de la firma în cauză un nou tractor pentru manevrarea aeronavelor, în valoare de 1.886.400 de lei fără TVA (438.727,3 euro). Tot în data de 6 ianuarie, a fost achiziţionat un al doilea astfel de tractor, în valoare de 1.886.400 de lei cu TVA. Următorul contract a fost încheiat între cele două părți două zile mai târziu, când au fost livrate piese de schimb în valoare de 117.327 de lei cu TVA (26.665 euro).

Nu în cele din urmă, la data de 4 februarie 2016, Compania Națională de Aeroporturi București a mai atribuit firmei fostului director al ROMATSA un contract în valoare de 608.607 de lei cu TVA (138.320 de euro), de asemenea, pentru livrarea de piese de schimb.

Suma totală a contractelor încheiate de SC Business Plus SRL cu această autoritate publică se ridică la 18.636.632,4 lei cu TVA inclus.

SC Business Plus SRL nu a derulat contracte doar cu Compania de Aeroporturi București. Afaceri similare au fost derulate atât cu alte aeroporturi, cum ar fi Mihail Kogălniceanu, dar și cu instituţii de forță, respectiv Poliția de Frontieră, Serviciul de Protecție și Pază sau unităţi militare ale Ministerului Apărării Naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.