Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ a unui senator PSD: Sunt amenințat și șantajat de un interlop

Un senator PSD face o dezvăluire șocantă pentru un om atât de important în stat și în partid. Fostul ofițer SRI, Daniel Savu, spune că este amenințat și șantajat de un interlop.

Citește și: Un senator PSD își anunță RETRAGEREA: Nu se mai respectă principiile de integritate în partid

Savu oferă detalii despre cel care îl amenință, iar motivul ar fi faptul că și-a anunțat candidatura la șefia PSD Prahova. Acesta a cerut deja protecție din partea autorităților statului.

După ce mi-am reconfirmat candidatura la conducerea PSD Prahova, am postat pe blog un articol prin care anunţam că doresc să mă concentrez asupra acestui obiectiv politic. Pentru a demonstra cât sunt de hotărât în această direcţie, la finalul postării spuneam că voi candida chiar dacă îi voi avea drept contracandidaţi pe Răzvan Alexe sau vreun procuror. Am folosit această exprimare pentru că este de notorietate în Ploieşti şi în Prahova faptul că în anul 2008, la alegerile pentru Primăria Ploieşti, am avut printre adversari şi guparea “Răzvan Alexe”, care transmitea către alegători mesajul: “Mergem la judeţ cu Mircea Cosma şi la municipiu cu Andrei Volosevici!”.

Citește și: A fost campioană mondială la gimnastică, s-a prostituat în Germania, acum e ”procuror DNA”

Acest fapt reiese foarte clar şi dintr-o declaraţie dată chiar în 2015, de un martor într-un dosar penal, care a spus în faţa instanţei, sub jurământ: “Alexe Răzvan a afirmat că are o relaţie foarte bună, atât cu PSD, cât şi cu PDL, prin intermediul lui Volosevici, primarul Ploieştiului, şi al lui Roberta Anastase. Banii i-am plătit prin virament bancar. Alexe mi-a prezentat o schema scrisă de mână, în care îmi arăta că anumite cote urmează să se ducă către partid şi către alte persoane, folosind diferite iniţiale, textual Alexe spunându-mi că banii se duc la “aştia”, respectiv, la Volosevici, Roberta Anastase, Vlad Cosma, Mircea Cosma”.

Citește și: Și-a luat Klaus Iohannis între consilieri pe unul dintre preferații lui Traian Băsescu? / FOTO

Eu, Daniel Savu, nu am fost niciodată menţionat de vreun martor în cauzele penale în care este cercetat Răzvan Alexe.

Referirea pe care am făcut-o la “un procuror”, ca şi posibil contracandidat la conducerea PSD Prahova, era de fapt o extindere a dezbaterii publice referitoare la faptul că se încearcă înlăturarea din funcţie a premierului Victor Ponta, prin intermediul unui procuror DNA. Dacă vreţi, am fost practic solidar cu premierul !

După numai o zi de la instalarea lui Mircea Cosma în funcţia de preşedinte al PSD Prahova, Răzvan Alexe reacţionează din plin control judiciar, prin declaraţii publice care îndeplinesc elementele constitutive ale mai multor infracţiuni penale: şantaj (ameninţarea cu darea în vileag), hărţuire, etc, îndreptate împotriva unui senator al României. Ca şi cum după o perioadă îndelungată de arest şi control judiciar, în care a fost „stors ca o lămâie” să facă denunţuri care să îi uşureze pedeapsa, tot ar mai avea ceva de spus şi referitor la senatorul Daniel Savu. Dacă ar fi fost ceva adevărat, de ce nu a spus-o până acum, ca să îşi uşureze şi mai tare pedeapsa. Aberaţiile sunt însă atât de mari şi lipsite de orice fel de probă, încât mai mulţi avocaţi penalişti m-au sunat să formulăm o plângere. Am să reflectez dacă este necesar să depun o plângere penală care să îi agraveze situaţia juridică, numai pentru că încearcă să influenţeze actuala luptă politică din PSD Prahova.

L-am întâlnit pe Răzvan Alexe doar de câteva ori, când s-a prezentat drept director de campanie al domnului Mircea Cosma şi nu am stat niciodată de vorbă între patru ochi. În schimb, am scris de-a lungul timpului pe acest blog multe postări despre interlopii din România, apelativ cu care presa l-a etichetat şi pe Răzvan Alexe. Sunt convins că nu i-au plăcut nici declaraţiile mele făcute de-a lungul timpului pe acest subiect şi nu cred că s-a gândit vreodată să mă ajute. Nici eu nu mi-am propus vreodată să cer sprijinul unui astfel de om.

Dar pentru a combate din start declaraţiile pe care le-a făcut, de natură a-mi afecta grav imaginea şi implicit candidatura, le voi explica pe rând.

1. Am fost în această vară în Turcia, la hotelul Royal Holiday Palace, într-un sejur primit cadou de la soţia mea pentru toată familia, sejur achitat de la începtul acestui an, când a beneficiat de un discount de la agenţia din Braşov cu care mergem de ani de zile în vacanţe. M-am întâlnit acolo cu mulţi români care m-au recunoscut, dar niciunul nu a spus că este om de afaceri sau din Ploieşti. Nimeni nu mi-a plătit vreodată în viaţă ceva !

2. Nu m-am certat niciodată cu Bogdan Conţ, suntem prieteni de familie de ani de zile, dar de ceva timp ne vedem destul de rar. Fostului primar Iulian Bădescu nu i-am cerut niciodată nimic sau vreun favor, aşa că nu avea cu ce să mă refuze.

3. Subiectul cu tigăile cred că l-am explicat suficient, dar acum înţeleg cum de am apărut în acest context.

4. În nicio campanie electorală n-am avut de-a face cu Răzvan Alexe şi nu i-am cerut niciun fel de sprijin.

De când mi-am anunţat candidatura la conducerea PSD Prahova, eu şi colaboratori ai mei apropiaţi, Ion Eparu, Augustin Mitu şi Rareş Enescu, am primit diverse tipuri de ameninţări. Pentru exemplificare, prezint sesizarea pe care mi-a înaintat-o Rareş Enescu, fapt care m-a determinat ca demnitar, membru al Comisiei de supraveghere a SRI, să solicit oficial pentru toţi cei vizaţi, protecţia instituţiilor abilitate.

Voi solicita ca această protecţie să fie extinsă şi în cazul lui Răzvan Alexe, întrucât declaraţia “îl sfătuiesc să îşi vadă de treabă” cu referire la persoana mea, aşa cum a fost consemnată în spaţiul public, o consider o ameninţare atât la integritatea mea fizică, întrucât vine din partea unuia care a fost definit “interlop” de către opinia publică, cât şi o tentativă de intimidare, pentru a nu mai candida la funcţia de preşedinte al PSD Prahova.

Este inadmisibil ca o persoană cercetată penal, care s-a aflat mai mult timp în arest şi acum este sub control judiciar, să aibă tupeul să şantajeze şi să hărţuiască un senator, fără să-i fie teamă că şi-ar putea agrava situaţia juridică. Din punctul meu de vedere, aşa ceva nu se poate întâmpla decât cu complicitatea unor procurori, al căror denunţător de serviciu a devenit, şi care şi-au propus probabil să-şi depăşească competenţele prevăzute de lege şi să intervină partizan în lupta politică din interiorul unui partid.”, scrie Savu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.