Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirea care îl NENOROCEȘTE pe Donald Trump! Rex Tillerson, fostul secretat de stat: 'I-am spus că e ILEGAL ce vrea să facă! Devenea FRUSTRAT'

Rex Tillerson

Fostul secretar de Stat, Rex Tillerson, afirmă că i-a atras atenţia de multe ori preşedintelui Donald Trump că unele acţiuni ar fi ilegale, subliniind că a fost dificil pentru el să colaboreze cu liderul de la Casa Albă, cu care nu are aceleaşi valori şi pe care îl consideră "indisciplinat".

Rex Tillerson a comentat public disensiunile pe care le avea cu Donald Trump şi situaţia care a condus la demiterea sa din funcţia de secretar de Stat, scrie mediafax.ro.

Citește și: Ultimă oră! Anunț de la RCS&RDS pentru toți clienții săi! Vor putea face asta de luni, 10 decembrie

"Cred că parţial a fost evident că avem stiluri total diferite. Nu aveam acelaşi sistem de valori", a declarat Rex Tillerson într-un interviu acordat CBS News.

"Când preşedintele spunea ”iată ce vreau să fac sau cum vreau să fac”, eu îi spuneam ”domnule preşedinte, înţeleg ce vreţi să faceţi, dar nu puteţi în acest mod, pentru că încalcă legea, încalcă un anumit tratat”. Ştiţi, devenea frustrat", a spus Tillerson.

Citește și: Vești bune pentru acești români! Premierul României, Viorica Dăncilă a făcut anunțul

Fostul director general de la ExxonMobil afirmă că nu a ştiut să se comporte cu Donald Trump altfel decât "într-un stil direct". "Cred că s-a săturat de mine, pentru că eram tipul care îi spunea mereu ”nu puteţi face asta, să discutăm despre ce puteţi face”", a explicat Tillerson.

Rugat să îl descrie pe Donald Trump, Rex Tillerson a explicat că nu îl întâlnise deloc pe preşedinte înainte de a fi numit secretar de Stat. Donald Trump "acţionează în funcţie de instincte, în unele privinţe pare a fi impulsiv. Dar nu are intenţia de a acţiona impulsiv. Cred că încearcă într-adevăr să acţioneze instinctiv. A fost o provocare pentru mine să vin de la o companie disciplinată, orientată spre acţiuni cum este ExxonMobil şi să colaborez cu un om care este destul de indisciplinat, nu îi place să citească, nu citeşte rapoartele de informare, nu îi place să intre în detalii cu multe lucruri. Mai degrabă spune «iată ce cred eu şi puteţi să încercaţi să mă convingeţi despre contrariu», dar cel mai frecvent nimeni nu reuşeşte să facă asta", a subliniat Tillerson, precizând că este mândru de activitatea sa în funcţia de secretar de Stat şi că ar reveni în Administraţia Donald Trump dacă preşedintele i-ar cere acest lucru.

Citește și: Transportatorii îl amenință pe Klaus Iohannis! Îl vor taxa dur, dacă nu rezolvăt situația – Avertisment fără precedent

Rex Tillerson a atras atenţia că printre cele mai mari ameninţări extrene se numără influenţa din ce în ce mai mare a Chinei şi "Rusia beligerantă".

Întrebat dacă Rusia a avut ingerinţe în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, Tillerson a subliniat, conform publicaţiei Houston Chronicle, că "nu există niciun dubiu" şi a amintit că acest lucru a fost confirmat de serviciile secrete. "Rusia încearcă să submineze încrederea noastră şi încrederea lumii în noi", a adăugat Tillerson, descriindu-l pe preşedintele Vladimir Putin ca fiind un lider "foarte calculat" şi "foarte oportunist". "Multor oameni le place să joace şah. El joacă şah tridimensional", a spus Tillerson.

Citește și: Vești proaste pentru Opoziție! Anunțul făcut de Traian Băsescu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în martie demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, şi înlocuirea acestuia cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA). În octombrie 2017, surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau că preşedintele SUA, Donald Trump, intenţiona să îl înlocuiască pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit "imbecil". Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie 2017, au declarat surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie. Trei oficiali politici citaţi de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfăşurată la Pentagon la care au fost prezenţi şi membri ai echipei prezidenţiale pentru Siguranţa naţională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe Donald Trump drept "imbecil", pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă. Imediat după dezvăluirea informaţiilor, Rex Tillerson a transmis, în octombrie 2017, că nu a intenţionat deloc să demisioneze.

Citește și: Ultimă oră! Anunț de la RCS&RDS pentru toți clienții săi! Vor putea face asta de luni, 10 decembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.