Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri BOMBĂ: Familia lui Vasile Blaga, contracte de milioane cu statul

vasile blaga

Afacerile familiei lui Vasile Blaga merg tot mai bine, deşi în mod paradoxal cresc şi datoriile lor. Firmele lui Ioan Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, adună datorii la bugetul de stat, în timp ce încasează în continuare bani de la companii de stat, scrie Jurnalul.

Citeşte şi: Ministerul de Finanţe vrea pedepse DURE pentru datornicii la stat: ÎNCHISOARE de la 1 la 6 ani

Astfel, Flomar Rev SRL, deţinută de Ioan Rudeanu şi mama acestuia, Aurora Mariana Rudeanu, apare în evidenţele Fiscului cu debite la stat, dar îşi permite să cumpere bunuri din patrimoniul Axis Corporate Security, societatea în insolvenţă a ginerelui lui Blaga.

Axis Corporate Security SRL se află în insolvenţă din 2015, dar continuă să primească bani de la stat, pe baza contractelor deja parafate. Din informaţiile aflate în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, reactualizate în noiembrie 2017, firma lui Rudeanu a încasat recent 26.653,43 lei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, 15.646,11 lei de la Complexul Energetic Hunedoara, în timp ce Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA i-a plătit deja mare parte din datoria de 1.159.331,62 lei, potrivit Jurnalul.ro.

În total, firma ginerelui lui Blaga a primit contracte de la stat în valoare de 15 milioane de euro.

Pe lângă sumele mai mici primite de la alţi parteneri de afaceri, atrage atenţia şi suma de 914.206,67 lei pe care Axis Corporate Security trebuie s-o recupereze de la Romstrade, fostul mare constructor de drumuri patronat de Nelu Iordache, mai scriu jurnaliştii de la Jurnalul.

Ioan Rudeanu a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru evaziune fiscală, ginerele lui Vasile Blaga petrecând o perioadă şi în arest. În septembrie 2017, Rudeanu a făcut dovada achitării integrale a prejudiciului de circa 650.000 de euro, după cum a constatat judecătorul sindic în dosarul de insolvenţă al Axis Corporate Security. Cu toate acestea, ANAF şi-a reevaluat calculele şi a stabilit un nou prejudiciu în dosarul penal al ginerelui lui Blaga, de aproximativ 25,3 milioane lei.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, replică FULGER la protestul din penitenciar. Soluţia găsită la nemulţumirile gardienilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.