Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri care arată că se ştia ce urmează: Cel mai mare spital din Bucureşti s-a pregătit încă din decembrie 2019 de epidemia de coronavirus (VIDEO)

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cel mai mare spital din Capitală, s-a pregătit încă din decembrie 2019 de epidemia de coronavirus, de la apariţia ştirilor despre situaţia gravă din China, când era clar pentru experţi că virusul va deveni o problemă globală. Când autorităţile politice făceau planuri pentru alegeri anticipate, la Spitalul Universitar se făceau stocuri de echipamente de protecţie. Rezultatul? Managerul spitalului, Adriana Nica, a fost unul dintre puţinii şefi de spitale suspendaţi din funcţie pe perioada stării de urgenţă.

Într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, Adriana Nica afirmă că acuzaţiile legate de primul pacient cu COVID-19 de la Universitar, situaţia care a dus la suspendarea sa din funcţie, sunt false. "Faptul că la la secţia de nefrologie a fost focar este o ştire falsă", afirmă medicul, dezvăluind că niciun angajat al spitalului care a intrat în contact cu pacientul testat pozitiv nu a fost infectat. "Domnul premier a fost total dezinformat, nu a vorbit fundamnentat", a mai afirmat Adriana Nica, cu referire la acuzaţiile lui Ludovic Orban.

Managerul suspendat al Spitalului Universitar dezvăluie că împreună cu Comitetul Director a luat încă din decembrie măsuri pentru pregătirea tratării unui mare număr de pacienţi cu COVID-19.

"Încă de când a început epidemia în China, împreună cu Comitetul Director ne-am preocupat să avem la nivelul spitalului echipamente, kituri complete care se folosesc de către personalul medical când îngrijesc bolnavii de COVID. Vorbim de combinezoane, de măşti faciale cu filtru, de viziere, de ochelari de protecţie, de mănuşi, de absolut tot ce înseamnă echipament special. În decembrie au venit 500 de astfel de echipamente. Lucrurile acestea se pot verifica fie pe notele de intrare, fie pe raportările pe care le făceam şi pe care domnul ministru Costache le-a implementat împreună cu STS. Trebuia să raportăm zilnic situaţia stocurilor. Îl rog public şi respectuos pe domnul premier să ceară aceste date şi să fie informat cu documente. Această aprovizionare a continuat. Inclusiv în data de 23 şi 24 martie, în spital au intrat kituri complete din comenzi făcute cu o săptămână înainte. Pe toată perioada aceasta, din decembrie până în prezent, spitalul s-a străduit să achiziţioneze aceste produse. Înainte să se restricţioneze activitatea chirurgicală cronică, am hotărât în consiliile medicale, împreună cu şefii de secţii, să limităm pe cât se poate aceste intervenţii cronice pentru bolnavi, astfel încât să putem să amenajăm zone la nivelul spitalului ca să putem trata aceşti bolnavi care se vor adresa spitalului nostru după ce spitalele suport vor fi colmatate, dacă se va întâmpla acest lucru. În data de 12 şi 13 martie am trimis la DSP planul nostru de reorganizare a spitalului. Ceream clar să fie relocată secţia de chirurgie plastică, de la etajul 2 la etajul 4, astfel încât să creăm o zonă specială pentru bolnavii care vor avea nevoie de terapie intensivă. Dat fiind faptul că terapia intensivă este deja la etajul 2. Noi avem în prezent 50 de paturi de terapie intensivă, totate cu câte un ventilator. Am zis să mărim zona în care vor fi îngrijiţi astfel de bolnavi dacă ei ajung în număr mare la spitalul nostru. Pentru că în aceste saloane de chirurgie plastică nu exista oxigen şi vacuum în toate saloanele, s-au făcut demersuri pentru a se asigura oxigen. Doamnele de la secţia de ginecologie mi-au făcut reclamaţie la DSP, că am mutat secţia de chirurgie plastică la etajul 4, într-o zonă destinată bolnavelor cronice de la ginecologie", a declarat Adriana Nica.

Medicul mai dezvăluie că Spitalul Universitar avea încă din prima parte a lunii martie protocoale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, măsuri care abia după 20 martie au fost adoptate de Ministerul Sănătăţii şi au devenit obligatorii pentru toate spitalele.

Interviul integral, mai jos:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.