Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI: Cine va fi noul ambasador al SUA în România (presă)

ambasada sua

După amânări şi ezitări şi abia la opt luni de la instalarea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Administraţia Trump a decis să facă mutarea atât de aşteptată în România. Este vorba, mai exact, despre desemnarea unui nou ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, care să-l înlocuiască pe controversatul Hans Klemm, potrivit Naţional.

Pe lista scurta a republicanilor ar mai fi mai rămas doar două nume : Elias Wexler şi John Rakolta Jr.

"Şi chiar dacă Wexler se află în ultimele zile în „pole position”, se pare că, la acest moment, Rakolta este marele favorit pentru a fi desemnat drept noul ambasador al SUA în ţara noastră!", scrie jurnalistul Cătălin Tache.

Extrem de interesant este faptul că ambii presupuşi „finalişti” au puternice legături cu România: Rakolta s-a născut în SUA, într-o familie de emigranţi români din Ardeal,  în timp ce Elias Wexler s-a născut chiar la Iaşi, familia sa emigrând ulterior în Israel.

"Elias Wexler este primul nume care i-a fost propus preşedintelui Donald Trump pentru a-l înlocui pe Hans Klemm ca şef al misiunii diplomatice americane la Bucureşti. (...) Cu ceva vreme în urmă, statutul de important om de afaceri a lui Elias Wexler a fost confirmat de numirea acestuia drept vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Româno- Americane. Poziţie din care s-a dovedit un luptător constant şi vivace pentru promovarea intereselor României, el fiind cel care a militat din toate puterile şi punându-şi toate cunoştinţele la bătaie pentru acordarea unor condiţii speciale de vize pentru investitorii români care ar vrea să înfiinteze firme în SUA.", mai scrie Cătălin Tache.

Cât despre John Rakolta Jr, jurnalistul susţine că "este cunoscut drept un republican convins, fiind chiar un sponsor generos a diverse campanii prezidenţiale, începând chiar cu cea a lui George Bush din 2004. De asemenea, familia Rakolta este cunoscută drept susţinătoare şi a unor alţi influenţi politicieni republicani americani precum Mitt Romney, cu care John Jr. este bun prieten de câteva decenii, Rick Snyder sau Marco Rubio. Consul general onorific al României în Detroit, John Rakolta Jr. controlează compania de construcţii preluată de la tatăl său, Walbridge International, cu care de-a lungul vremii a şi făcut ceva afaceri în România."

Citeşte şi: Mărturii CUTREMURĂTOARE ale unei pasagere din tramvaiul GROAZEI: 'Vatmanul a încercat să stingă focul ca să nu ARDEM ca șobolanii' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.