Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri cu recul: Dan Andronic, acuzat de un fost angajat că ar fi 'acoperit' SIE

Inquam Photos / George Calin
Dan Andronic Comisie anchetă

Dan Andronic, patronul EvZ, a acuzat mai mulţi jurnalişti că ar fi colaboratori sau chiar ofiţeri ai serviciilor de informaţii, într-un articol publicat luni. Presupusele dezvăluiri au însă şi un efect secundar. Andronic este acuzat la rândul său că ar fi "acoperit" al SIE. Informaţia este publicată de jurnalistul Mircea Marian, până anul trecut angajat al EvZ, într-un articol din "România liberă".

Vezi şi: Dragoș Pătraru, ATAC VIOLENT la adresa Digi 24 și a patronilor RCS&RDS în emisiunea sa / VIDEO

Mircea Marian citează "surse deschise" când vorbeşte despre colaborarea lui Andronic cu SIE. Mai precis, informaţia s-ar găsit într-o carte scrisă de fostul ofițer de spionaj Cornel Nemetzi, care înainte de 1989 a lucrat în Direcția de Informații Externe, iar ulterior în SIE. În cartea „Ultimul curier ilegal”, colonelul în rezervă Cornel Nemetzi, fost şef al serviciului de spionaj pe Europa din cadrul SIE în perioada aprilie 1990 – decembrie 1997, sugerează că Dan Andronic a fost racolat în SIE de către unchiul său, generalul SIE Cornel Biriș. Nemetzi mai sugerează că și soția de la acel moment a lui Andronic, Anca Alexandrescu, ar fi fost racolată de SIE. Unchiul lui Andronic a mai fost acuzat de fostul senator PSD Valer Marian că l-ar fi racolat pe Victor Ponta.

Autorul articolului din "România liberă" aminteşte şi de relaţia lui Andronic cu George Maior, fostul director SRI. În perioada martie 2012 - ianuarie 2015, directorul SRI George Maior i-a acordat trei interviuri lui Dan Andronic. "Probabil un record", mai scrie Mircea Marian, care adaugă şi faptul întrebările lui Andronic erau de fapt mingi ridicate la fileu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.