Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri / Cum a dispărut 'antrenorul' Gigi Becali

fanatik.ro
gigi becali

Noul antrenor al FCSB, Edward Iordănescu, a dezvăluit, joi, într-o conferinţă de presă, lucrurile care l-au șocat în discuțiile cu patronul Gigi Becali. Tehnicianul era 100% sigur că nu va accepta oferta și a povestit că a făcut tot ce a putut ca să-l facă pe Becali să refuze condițiile.

„Am mers cu toată deschiderea şi cu tot respectul pentru a discuta, dar am mers cu convingerea - nu 99 la sută, ci sută la sută - că nu va fi o colaborare, aşa cum a fost şi în trecut. Ba mai mult decât atât, vă spun că am fost pregătit în aşa fel încât să am solicitările de aşa natură încât şi dacă îşi doreşte probabil mai mult decât şi-a dorit în trecut să mă aducă să nu-mi poată să mi le accepte, să le refuze. Dar am descoperit un om total schimbat, prin tot ceea ce mi-a spus pe latura pe care pe mine mă interesează, latura profesională şi rolul meu la echipă. Mai mult decât atât, dacă în trecut am negociat la fel ca şi acum pe anumite condiţii şi clauze, de data asta mi-a spus să-mi construiesc contractul aşa cum îmi doresc, cu toate clauzele necesare şi îmi va accepta în totalitate. Este ceea ce am făcut. Au fost două, trei zile în care am discutat cu avocaţii, au fost bineînţeles nişte schimburi de e-mail-uri între avocaţii clubului şi avocaşii mei, am construit contractul aşa cum am dorit şi s-a ajuns ca să fie semnat, după cum ştiu de către club, dar ultimul cuvânt a fost al patronului, care a spus că nu-l interesează ce scrie în el, să fie semnat, că aşa mi-a promis. Pentru asta îi sunt recunoscător, pentru asta îi mulţumesc şi recunosc că m-a sensibilizat extrem de tare şi a fost, probabil, factorul decisiv care m-a adus aici, pe lângă suporteri, oamenii din club şi chiar băieţi, jucători, şi, nu în ultimul rând, MM, care a avut rol deosebit în convingerea mea.

Şi după ce am plecat de acolo, am fost un pic şocat de cum a pus problema şi de ceea ce a promis şi susţinut, dar când mi-a spus că îmi acceptă tot ceea ce-mi doresc în contract şi, fără să verifice, va spune da, cu toate astea am plecat spre casă şi m-am gândit ce să pun ca să nu accepte. Şi când am făcut treaba asta împreună cu avocaţii şi a plecat contractul de la mine către club, ca propunere şi am văzut poziţia pe care a luat-o public, la televizor, şi ştiu ce a treansmis către club şi către domnul Argăseală, a fost momentul care a schimbat tot. A spus că nu vrea să ştie ce e în el, să mi-l semneze şi să-mi dea o copie după el.

Patronul are dreptul şi libertatea să comenteze ce-şi doreşte. E adevărat că i-am solicitat nişte lcururi şi ştie ce i-am solicitat şi ştie că mi-aş dori foarte tare să încerce să fie temperat - şi chiar dacă e nervos sau supărat în anumite momente - în ceea ce înseamnă în mod special poziţia faţă de jucători. Dacă are supărări sau nemulţumiri, să le direcţioneze în mod special către mine, pentru că sunt pregătit să mi le asum. Să încerce să lase jucătorii în ceea ce înseamnă gestionarea mea totală, eu sunt cel care va trage la răspundere jucătorii, jucătorii nu au responsabilitate în faţa nimănui, decât a mea.

Ce va spune patronul îşi va asuma, dar mi-ar plăcea ca să încerce să-şi păstreze cuvântul dat şi să încerce ca, prin ieşirile dânsului, care uneori sunt benefice, să ne ajute, să ne sprijine, să ne înţeleagă, pentru că doar aşa se poate face performanţă. Contractul meu este foarte complex şi se ating punctele sensibile, de comentariu în spaţiu public, de poziţiile care sunt luate, de influenţă. Scopul meu este să vin aici, să fac performanţă, să câştig bani din performanţă, nu din amenzi şi clauze de reziliere, cum a fost şi cazul în primul mandat la CFR.

Sunt disponibil domniei sale 24 din 24 de ore, dar nu pentru fotbal, ci dacă mă contactează (n.r. - Becali) şi e nevoie de orice altceva care nu e pur fotbalistic. De fotbal nu discutăm decât lunea. Lunea, însemnând ziua de după joc, că poate jucăm lunea şi atunci discutăm marţi şi atunci închid telefonul de miercuri.

Dacă vor mai fi ieşiri în viitor din partea patronului, este foarte posibil. Veţi vedea la momentul respectiv poziţia mea. Cu siguranţă de respect, pentru că nu o să intru în conflict public, dar autoritatea, aşa cum am convenit, în ceea ce priveşte latura tehnică este total a mea, şi asta înseamnă primii 20, primii 11, schimbări, tot ce ce înseamnă metodică de lucru, strategie, abordare a jocului îmi aparţine total, în exclusivitate, nu mie şi la altcineva, doar mie. Toţi jucătorii sunt extrem de importanţi, toţi sunt speciali, am o singur vedetă, echipa. Nu contează numele şi nu joacă numele. Vreau ca toţi să se pregătească extrem de bine, le-am spus din prima zi că niciodată nu voi accepta ifose sau supărări sau mofturi. Se exclude singur cine face asta.

FCSB a anunţat, miercuri, că noul antrenor al echipei bucureştene este Edward Iordănescu. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani preia echipa după şapte meciuri oficiale în care roş-albaştrii au fost pregătiţi de Dinu Todoran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.