Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri de proporții: Secretarul general al unui minister din Guvernul Tudose apare, în documente oficiale, ca ofițer SRI

spion

Alexandra Cerasela Pană, secretarul general din Ministerul Turismului, apare în documente oficiale ca ofiţer în Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi ocupă mai multe funcţii de conducere la instituţii strategice. Nu este foarte clar dacă Pană mai activează şi acum în SRI, scriu jurnaliștii de la Jurnalul Național.

Alexandra Ceraselă Pană este din februarie 2017 secretar general în Ministerul Turismului, funcţie pe care a venit din postura de consilier personal al ministrului Economiei. Din noiembrie 2015, era şi inspector în Corpul de Control din Ministerul Economiei. Într-o declaraţie de avere din februarie 2015, Alexandra Ceraselă Pană dezvăluie că este angajată a UM 0418 Bucureşti, structură din cadrul SRI.

41.000 lei a încasat în 2014 Alexandra Cerasela Pană de la SRI

Până să ajungă la Turism, (fostul?) ofiţer SRI a fost numit administrator la companii de stat strategice, precum IOR SA (optică militară), Compania Naţională Romarm SA- Filiala UM Plopeni, Transgaz sau Romaero.

Noi dezvăluiri şocante despre poliţistul pedofil: Fosta soţie 'l-a dat în fapt'

Ofiţerul trimis de SRI să supravegheze turismul este un om avut. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Alexandra Ceraselă Pană deţine patru terenuri agricole şi unul intravilan, în suprafaţă totală de 16.000 metri pătraţi în localitatea mehedinţeană Broşteni, unul în Bucureşti, un apartament şi o casă în Capitală, dar şi o maşină Land Rover. Secretarul general de la Turism are depozite bancare de 43.000 lei şi 5.000 euro, dar şi datorii la bănci de 5.200 euro şi aproape 377.000 lei. Pană a declarat venituri de 33.108 lei de la Ministerul Economiei, 12.132 lei din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), 57.564 lei de la Romarm, în timp ce soţul său a încasat 12.000 lei de la un ONG, AEXA, dar şi 143.000 lei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). În plus, Alexandra Cerasela Pană i-a vândut anul trecut o maşină lui Florin Cîrjan, tranzacţie care i-a mai adus 10.000 de euro.

Atenție, români! ANAF aleargă după datorii vechi de 6 ani ca să adune bani. Suma uriașă pe care o are de recuperat

Secretarul general de la Turism a făcut, de altfel, o pasiune pentru maşini, pe care le schimbă aproape anual. În ianuarie 2015, ofiţerul SRI Pană de atunci vindea cu 4.500 de euro o maşină către Mircea Alexandru Pană, iar câteva luni mai târziu, în aprilie, mai vindea un autoturism, cu 6.200 euro, către un oarecare Daniel Stan.

În numai doi ani, ofiţerul SRI a vândut patru maşini şi un apartament. Aceste tranzacţii i-au adus funcţionarului nu mai puţin de 37.600 de euro

În 2016, Alexandra Cerasela Pană vindea încă o maşină, cu 6.900 de euro, lui Nicolae Dordea. Comerţul cu maşini a fost completat şi de cel imobiliar, prin vânzarea unui apartament cu două camere, cu numai 10.000 de euro, lui Alexandru Viaşu.

Întâmplarea face ca Ministerul Turismului să fie iniţiatorul unui proiect de lege prin care serviciile de informaţii să beneficieze direct de toate informaţiile legate de turişti. Este vorba chiar de Legea Turismului, care prevede înfiinţarea unui sistem informatic asigurat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), unde vor fi stocate toate datele personale ale turiştilor din România, informaţiile urmând a fi disponibile oricând pentru SRI şi SIE, după cum a precizat chiar ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.