Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre atacatorul de joi din Paris: Ceruse azil în România

paris antitero

Individul ucis joi în faţa unui comisariat de poliţie din arondismentul 18 al Parisului - trei gloanţe din şase trase de doi poliţişti l-au rănit mortal - ar fi trecut prin mai multe ţări ale Uniunii Europene, printre care şi România, potrivit publicaţiei franceze Journal du Dimanche, care citează presa germană.

Potrivit Digi 24, tunisianul Tarek Belgacem, cel care a atacat cu un cuţit un comisariat de poliţie, joi, în ziua în care se comemora un an de la atacul din redacţia Charlie Hebdo, a cerut azil în România în 2011. Acesta a stat şase luni în România, sub pază, după care cererea de azil i-a fost respinsă, în baza unui interviu şi a evaluării făcute de autorităţi. Curtea de Apel Bucureşti a decis expulzarea acestuia şi interdicţia de a intra în România timp de cinci ani.

Belgacem a sosit în Franţa la 24 decembrie 2015 şi s-a deplasat de atunci pe direcţia Valenciennes-Paris-Marseille. Poliţia judiciară a primit, de asemenea, primele răspunsuri la cererea sa de cooperare judiciară din Elveţia, Luxembourg, Germania şi din România, ţări în care Belgacem s-a făcut remarcat în ultimii ani prin furturi mărunte şi infracţiuni la legislaţia cu privire la străini, sub diferite identităţi, după cum relatează Journal du Dimanche. 

Potrivit Welt am Sonntag, el ar fi depus o cerere de azil şi în Germania, unde a şi locuit într-un cămin pentru refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.